«Μην ανέχεσαι το μικρότερο κακό γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση! Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου!» Αυτό τόνισε στην ομιλία του ο Γραμματέας του ΠΑΜΕ Λακωνίας Γιώργος Καλομοίρης, στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης 27/11/14.

Βασική θέση του ΠΑΜΕ είναι ότι το μέλλον της εργατικής οικογένειας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

«Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Το μέλλον μας δε βρίσκεται στα όρια της πείνας. Να απορρίψουμε τη ζωή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που μας δίνουν. Χρησιμοποιούν την ακραία φτώχεια ως μοχλό πίεσης για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, για να καταργήσουν επιδόματα, τις συντάξεις, να φέρουν τα όρια επιβίωσης στα τάρταρα. Να απορρίψουμε τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής».


Το ΠΑΜΕ έθεσε ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις προς υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες που έκαναν αίσθηση.
Στις τάξεις του ΠΑΜΕ ήταν και ο Δήμαρχος Σπάρτης Β. Βαλιώτης και δημοτικοί Σύμβουλοι Σπάρτης.

[Δείτε τι δήλωσε ο Γ. καλομοίρης στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του DRTV]