ΑΘΗΝΑ. Κατά τη συζήτηση τού Νομοσχεδίου τού Υπουργείου Παιδείας πού αφορούσε θέματα Τεχνολογίας, Έρευνας και Καινοτομίας, τό λόγο έλαβε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο Λάκωνας βουλευτής αναφέρθηκε στο μέγα ζητούμενο που αφορά στις καινοτόμες δράσεις που είναι επιβεβλημένο να υπάρξουν σε όλους τούς τομείς με το δεδομένο μάλιστα, ότι κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης-Σ.Ε.Σ) η Καινοτομία αποτελεί βασική της επιλογή. Σημείωσε μάλιστα ότι αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία τής κυβερνήσεως έρχεται στη κατάλληλη στιγμή για να αποτελέσει μοχλό άντλησης Ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Στη συνέχεια τής ομιλίας του ο κ. Δαβάκης τόνισε ότι "δεν έχουμε μόνον ανάγκη "έρευνας εργαστηρίου" αλλά κυρίως έρευνας εφαρμογής ,εκείνης δηλαδή πού θα μπορεί να εφαρμόζεται άμεσα και να περνά στη πράξη όπως για παράδειγμα στο τομέα τής πρωτογενούς παραγωγής. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά το καυτό πρόβλημα τού καταρροϊκού πυρετού και τα λεχθέντα πριν από λίγο καιρό από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κουκουλόπουλο σέ σχετική Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, ότι δηλαδή προκειμένου να εφαρμοσθεί το κατάλληλο εμβόλιο πρέπει να υπάρξει χρονοβόρα έρευνα...

Επίσης ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού που εδρεύει στο Μυστρά και ζήτησε αφενός μεγαλύτερη στήριξη από το Υπουργείο Παιδείας και αφετέρου τη παράταση τής θητείας τού διοικητικού συμβουλίου του.