ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε παλαιά και νέα πρόσωπα «πειραματίζονται» οι αναγνώστες που θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία στη Λακωνία. Από την ψηφοφορία του notospress.gr στην οποία συμμετείχαν 463 αναγνώστες προκύπτει ότι οι νεοδημοκράτες, ή αν θέλετε και αυτοί που παρακολουθούν την Νέα Δημοκρατία, αναζητούν εναγωνίως ένα άλλο πρόσωπο. Οι 20 στους 100, παρόλο που τους προτείνονται 8 πρόσωπα, αναζητούν τον «Άλλον» υποψήφιο ενώ περίπου ένας στους δύο ψηφίζει άλλα πρόσωπα απο αυτά που έχει προτείνει η Ν.Δ στο πρόσφατο παρελθόν.

Έτσι την ίδια στιγμή που το κοινό του διαδικτύου δίνει ισχυρό προβάδισμα στην σημερινή βουλευτή Φεβρωνία Πατριανάκου αποτυπώνεται μια σαφής τάση για αλλαγή. Είναι χαρακτηριστικό ότι το «Άλλος» σε συνδυασμό με το νέο πρόσωπο που είναι ο Χρήστος Αλεξάκος σημειώνουν μαζί ποσοστό 34%. Μαζί δε και με την επιλογή του Σταύρου Αργειτάκου αγγίζουν το 50%.

Η παραδοσιακή τάση της ΝΔ θέλει και τον Σταύρο Αργειτάκο με ποσοστό 14% να εισέρχεται στην αναμέτρηση και να στερεί δυνάμεις από τους Δασκαλάκη, Αποστολάκο και Δαβάκη. Σχετικά δικτυωμένος στο διαδίκτυο ο Μενέλαος Δασκαλάκης, σε σύγκριση με άλλες περιόδους, ενώ οι κ.κ. Δαβάκης και Αποστολάκος επιμένουν στην παραδοσιακή προσέγγιση των ψηφοφόρων αφήνωντας τον χώρο του διαδικτύου στους νεώτερους. Σε φυσιολογικά ποσοστά βρίσκονται η κ. Στέρπη και η κ. Καρυτσιώτη.

Δείτε την τελική κατάταξη στην ερώτηση:
Θα ψηφίζατε για βουλευτή της Ν.Δ. στη Λακωνία απο τους κάτωθι:
ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ 22% (101 ψήφοι)
ΑΛΛΟΝ 20% (91 ψήφοι)
ΑΛΕΞΑΚΟ ΧΡΗΣΤΟ 14% (67 ψήφοι)
ΑΡΓΕΙΤΑΚΟ ΣΤΑΥΡΟ 14% (67 ψήφοι)
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΜΕΝΕΛΑΟ 10% (46 ψήφοι)
ΔΑΒΑΚΗ ΘΑΝΑΣΗ 7% (33 ψήφοι)
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟ ΓΡΗΓΟΡΗ 6% (27 ψήφοι)
ΣΤΕΡΠΗ ΓΙΩΤΑ 5% (23 ψήφοι)
ΚΑΡΥΤΣΙΩΤΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ 2% (8 ψήφοι)

Το αποτέλεσμα αποτυπώνει μια αισθητή τάση ανανέωσης και αλλαγής, στήριξης νέων ή άλλων δυνάμεων διατηρώντας ωστόσο την γνωστή Νεοδημοκρατική ισοροπία της Λακωνίας στο μεταιχμιακό πρόσωπο της κ Πατριανάκου.
Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία αφορά δείγμα από το κοινό που ενημερώνεται και κάνει χρήση του διαδικτύου.