ΣΠΑΡΤΗ. Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στα ορεινά μονοπάτια του Ταυγέτου ο 2ος Καστόρειος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταυγέτου.

Πρόκειται για έναν αγώνα σε σηματοδοτημένα μονοπάτια του βόρειου Ταυγέτου που έχει αγκαλιάσει η αθλητική οικογένεια και προετοιμάζουν με μεράκι και φροντίδα το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού του Δήμου Σπάρτης, η Τοπική Κοινότητα Καστορείου και αρκετοί σύλλογοι της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος έχουν υπερδιπλασιαστεί οι συμμετοχές αθλητών από Ελλάδα και κάποιοι και από Ευρώπη ενώ γίνεται προσπάθεια ο αγώνας να ενταχθεί στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας. Γι’ αυτό και φέτος ο αγώνας θα γίνει με ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Στη διαδρομή θα υπάρχουν 7 σταθμοί ενώ η υψομετρική διαφορά της διαδρομής φθάνει τα 1.100 μέτρα, γεγονός που καθιστά τον αγώνα δύσκολο.

Οι 700 περίπου αθλητές και άλλοι τόσοι συνοδοί θα καταφθάσουν στο Καστόρι και στην ευρύτερη περιοχή από την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο Δήμος θα διαθέσεις τους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων για διανυκτέρευση σε όσους το επιθυμούν.

Όπως τόνισαν στη συνέντευξη τύπου τόσο ο αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού κ. Μ. Καλομοίρης όσο και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ Γ Οικονομάκης η καλή φιλοξενία και η φροντίδα όλων όσων συμμετέχουν στη διοργάνωση εγγυώνται ένα καλό αποτέλεσμα, αρκεί να φανεί σύμμαχος και ο καιρός.

Φέτος ο Δήμος, δια του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού, έχει αυξήσει τον κωδικό για τον συγκεκριμένο αγώνα προκειμένου να ενισχυθεί η διοργάνωση.

Την ημέρα του Καστόρειου δρόμου καλούνται όλοι οι πολίτες να επισκεφθούν την περιοχή για να απολαύσουν πέρα από τον αγώνα και τους δρομείς, την μοναδική φύση και την φιλοξενία από τα καταστήματα του χωριού.