ΣΠΑΡΤΗ. Μαθητές της Γ΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης επισκέφθηκαν στις 12-13-14 Δεκεμβρίου την μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων και παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 71 χρόνια του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων στις 13-12-1943 από τις κατοχικές δυνάμεις των Γερμανών.

Προσκύνησαν στον τόπο θυσίας αποτίοντας χρέος μνήμης και τιμής στους νεκρούς – ήρωες και παρακολούθησαν τη σεμνή τελετή, η οποία επακολουθεί του μνημόσυνου στο τόπο του θυσιαστηρίου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που στεγάζεται στο ιστορικό για τη πόλη κτίριο του Δημοτικού Σχολείου - ένα χώρο που συνδέεται άρρηκτα με τη φρικτή τραγωδία της 13ης Δεκεμβρίου 1943 και που σήμερα στεγάζει την πύρινη μνήμη των αδικοχαμένων Καλαβρυτινών και που η αξιοπρέπεια και η ελευθερία εμπνέουν και διδάσκουν αντίσταση και διαμαρτυρία ενάντια στο έγκλημα και τη βία.

Οι μαθητές, επίσης, επισκέφθηκαν τις ιερές μονές Αγίας Λαύρας και Μεγάλου Σπηλαίου που συνδέονται με μία άλλη ιστορική στιγμή του γένους μας, αυτή του απελευθερωτικού αγώνα του 1821.

Τους μαθητές συνόδευαν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κανακόπουλος Φώτης και οι καθηγήτριες κ. Παπαποστόλου Μεταξία και κ. Σαλτάρη Μαρία.