ΣΠΑΡΤΗ. Στο κάλεσμα του Δήμου Σπάρτης και του Νομικού του Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος ανταποκρίθηκαν άμεσα μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, με την ενεργή συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία: «Στολίζω την πλατεία μου», με την κατασκευή από την Στ’ τάξη ενός καραβιού και δύο Χριστουγεννιάτικων δένδρων με ανακυκλώσιμα υλικά. Ο σκελετός του καραβιού ήταν από σύρμα, ήταν γεμισμένο με περισσότερα από 800 κουτάκια αλουμινίου –προσφορά της Λακωνικής Βιοενεργειακής ΑΕ- τα πανιά του ήταν φτιαγμένα από ψηφιακούς δίσκους, ενώ τα κύματα της θάλασσας αποτελούνταν από ποιήματα των παιδιών, με θέμα την ανακύκλωση.

Οι ογκώδεις κατασκευές μεταφέρθηκαν από το χώρο του σχολείου στην Πλατεία της Σπάρτης με τη βοήθεια του προσωπικού του Δήμου και εκτέθηκαν ανάμεσα σε κατασκευές άλλων σχολικών μονάδων της πόλης.

Στη εκδήλωση της φωταγώγησης της Πλατείας, ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, κ. Χρήστος Πλειώτας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Σταύρος Αργυρόπουλος, αλλά και γονείς συνεχάρησαν την Διευθύντρια του σχολείου, κ. Ελένη Δαράκη, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την όλη προσπάθεια.
Η Διευθύντρια του σχολείου, αφού ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους, υπογράμμισε τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης, αλλά και τη σημασία της βιωμένης εμπειρία που απέκτησαν τα παιδιά με τις εν λόγω κατασκευές, επαίνεσε τους μαθητές για τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη συλλογικότητα με την οποία εργάστηκαν και μαζί με αυτούς συνεχάρη και τους δασκάλους που δραστηριοποιήθηκαν, κ.κ. Παναγιώτη Χονδρό και Δημήτρη Μπαμπαλέτο, καθώς και την εκπαιδευτικό καλλιτεχνικών κ. Καλλιρόη Παναγοπούλου, ενώ υπογράμμισε ότι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στο Δήμο και να συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Συγχαρητήρια προς μαθητές και εκπαιδευτικούς απηύθυνε και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Φώτης Πολίτης, καθώς και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης, κ. Θεοφανεία Λάζαρη.