ΣΠΑΡΤΗ. Την προληπτική απόσυρση των εκθεμάτων από την Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης ζήτησε από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού το μέλος του Δ.Σ. Τάκης Κούρος προκειμένου να προληφθούν καταστροφές και πιθανά ατυχήματα. Το μέλος του Κινήματος Ελπίδα παρουσίασε στο Συμβούλιο φωτογραφίες από καταγγελία γονέων που διαμαρτυρήθηκαν.

«Εφιστώ την προσοχή σε δύο θέματα, είπε μεταξύ άλλων ο Τάκης Κούρος.

Τα εκθέματα έχουν αρχίσει ήδη να καταστρέφονται λόγω των καιρικών συνθηκών (και δεν θα υπάρχουν τις επόμενες ημέρες).

Θα ήθελα επίσης να ενημερωθώ υπεύθυνα από το προεδρείο:

Χρειαζόταν τεχνική μελέτη ή κάποια έγκριση από τη τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης;

Υπάρχει τεχνική μελέτη που να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών;

Ποιος έχει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος από τις κατασκευές αυτές;»

Ζήτησε και το θέμα τέθηκε προς συζήτηση ως κατεπείγον. Από την συζήτηση προέκυψε ότι για μεν την ασφάλεια των πολιτών πρέπει άμεσα (το απόγευμα της 17ης Δεκεμβρίου) να γίνει διακοπή στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος έως ότου οι υπηρεσίες του Δήμου εγγυηθούν για την ασφάλεια των πολιτών.

Για την ασφάλεια δε των εκθεμάτων τονίστηκε από ορισμένα μέλη του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, ότι οι δημιουργοί τους γνώριζαν ότι θα εκτεθούν σε υπαίθριο χώρο και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα ιδιαίτερης προστασίας τους.
Να σημειωθεί όμως ότι για την συνολική προστασία της πλατείας τις ημέρες των εορτών η Διοίκηση ζήτησε επιπλέον χρηματοδότηση 3.000 €. Τελικά κατα πλειοψηφία αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της φύλαξης απο ιδιωτική εταιρεία με 2.000€

Στην ίδια συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Θεόδωρος Τσαγκαρούλης έθεσε θέμα σχετικά με την υπόστασή του στη θέση του αντιπροέδρου δηλώνοντας ότι έχει εγκαταλείψει την προσωπική του ζωή και τις οικογενειακές υποθέσεις του προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Νομικού Προσώπου. Τόνισε μάλιστα ότι θα «ανοίξει» το συγκεκριμένο θέμα σε επόμενη συνεδρίαση όπου θα είναι παρών και ο πρόεδρος κ Μανουσάκης ενω δεν έκρυψε ότι προτίθεται να υποβάλει την παραίτησή του.

Συζήτηση έγινε και για την απευθείας ανάθεση έργου σε Μ.Μ.Ε. σχετικά με την προβολή των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.