ΣΠΑΡΤΗ. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε στην Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σπάρτης ο πρόεδρός της κ. Χρήστος Πλειώτας.

Τα κενά, οι ασάφειες, η ασυνέχεια και η αποσύνδεση στοιχείων, σειρών μπλόκ, τιμολογίων και αριθμών πρωτοκόλλου που παραδίδει η προηγούμενη διοίκηση καθιστούν το έργο της νέας διοίκησης εξαιρετικά δύσκολο. Για το αν υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως, διαφάνειας, κακοδιαχείρισης, αναποτελεσματικής λειτουργίας, εκούσιας ή ακούσιας απώλειας δημοσίων εγγράφων και βιβλίων κ.λ.π. θα πρέπει να αποφανθεί τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης όσο και ο αρμόδιος Ελεγκτής ή ο Εισαγγελέας, αν τελικά δεν γίνει εφικτός ο λογιστικός και οικονομικός απολογισμός και η διατύπωση καθαρής και έγκυρης εικόνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα Δημοτική Αρχή Βαλιώτη χειρίστηκε με ιδιαίτερη προσοχή και ψυχραιμία το θέμα έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν λαθεμένες εντυπώσεις για πρόσωπα και καταστάσεις. Μάλιστα αντιμετώπισε και τον κίνδυνο να θεωρηθεί ότι κωλυσιεργεί στην υποβολή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, δεδομένου ότι το Πρωτόκολλο Παράδοσης – Παραλαβής στο οποίο αποτυπώνονται πρωτοφανή προβλήματα και ελλείψεις για την Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση υπεγράφη στις αρχές Οκτωβρίου 2014.

Σήμερα η Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν μπορεί να έχει εικόνα για οικονομικά υπόλοιπα και υποχρεώσεις έναντι τρίτων.