ΣΠΑΡΤΗ. Αυτή τη φορά ομιλητής θα είναι ο Σπαρτιάτης Παναγιώτης Παπαδόπουλος product manager στην αμερικάνικη εισηγμένη Splunk η οποία εξαγόρασε την startup BugSense την οποία συνίδρυσε.http://www.splunk.com/

Το πάθος του για το web ξεκινάει πριν 16 χρόνια όταν το Internet δειλά δειλά εξαπλωνόταν και στην Ελλάδα. Φοίτησε στο Rey Juan Carlos της Μαδρίτης, αλλά και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου συμμετείχε στην ανάπτυξη web υπηρεσιών του Πανεπιστημίου. Στα πρώτα βήματα της Ελληνικής startup κοινότητας συμμετέχει ενεργά σε ομάδες (CTO στο StayinAthens) , επιχειρηματικά events (Opencoffee) και χώρους συνεργατικών μοντέλων ( Colab Athens), δίνοντας τους ώθηση για εξωστρέφεια. Ως freelancer εργάζεται στην startup Social Caddy, όπου συναντά το επαγγελματικό του έτερο ήμισυ τον Γιάννη Βλαχογιάννη. Με κοινό όραμα αποφασίζουν να δημιουργήσουν το δικό τους επιχειρηματικό εγχείρημα το Sfalma, ένα εργαλείο που συλλέγει και αναλύει αναφορές σφαλμάτων από εφαρμογές για κινητά. Αργότερα η εταιρία Sfalma μετονομάζεται σε Bugsense και την μεταφέρουν στο San Francisco, ανοίγοντας εκεί το κεντρικό της γραφείο. Συγκεντρώνει χρηματοδότηση από επενδυτές Ελληνικής καταγωγής (Sillicon Vallet Greek Seed Fund) ανοίγοντας 10 θέσεις εργασίας. Ακολουθούν ένα ταξίδι μακρύ και δύσβατο επιτυγχάνοντας το επιθυμητό “exit” την εξαγορά τους από την αμερικάνικη πολυεθνική Splunk τοποθετώντας τους επικεφαλής του Mobile τμήματος. Το μέλλον ωστόσο δεν θα απομακρύνει τον Παναγιώτη από την ελληνική startup πραγματικότητα καθώς συμμετέχει ως Advisor στην PollFish και Co-founder στη MonthlyFlavors σκοπεύοντας να προωθήσει μεσογειακές γεύσεις στο εξωτερικό.

Η προσέλευση για τον πρώτο καφέ ξεκινά την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 19.30 μ.μ. η παρουσίαση λίγο μετά τις 20.00, ενώ το κυρίως μέρος – αυτό της δικτύωσης (networking) – συνεχίζεται αμέσως μετά. Η συμμετοχή είναι, εξ’ ορισμού, δωρεάν και ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο.
Την εκδήλωση διοργανώνει η Ομάδα Αctivate Now στη Λέσχη Σπάρτης – Σύμμετρον café - bistro