ΣΠΑΡΤΗ. Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων «άνοιξε» τα μουσεία της πόλης προκειμένου να υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές με τίτλο "Χριστούγεννα στο Μουσείο".

«Ταξίδι στο κόσμο της φωτογραφίας»

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών «Τάκη Αϊβαλή» με τη συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού σχολείου Μαγούλας, με στόχο να γνωρίσουν την τεχνολογική εξέλιξη της φωτογραφικής μηχανής αλλά και της τέχνης της φωτογραφίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να «εξερευνήσουν» τον κόσμο της φωτογραφίας μέσα απο παλαιές και σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές και να μάθουν τα βασικά βήματα για τη λήψη μιας σωστής φωτογραφίας.

Η έναρξη του προγράμματος έγινε από την εκπαιδευτικό Φανή Λάζαρη - Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτ/μιας Εκπ/σης Λακωνίας η οποία έκανε εισαγωγή για το τι είναι μουσείο και ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις όταν ακούμε τη λέξη «Μουσείο».

Η ξενάγηση στο μουσείο έγινε απο τον Τάκη Κούρο - Φωτογράφο, μέλος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου προγράμματος.

Στην ολοκλήρωση του προγράμματος τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί που τα συνόδευαν, Γαρυφαλιά Γεωργακοπούλου και Γιώτα Σταυριανού, παρακολούθησαν το πρακτικό μέρος του προγράμματος που αφορούσε τη φωτογραφική μηχανή και τη λήψη φωτογραφίας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη δράση «Φωτογραφίζω μια στιγμή αγάπης». Τα παιδιά κλήθηκαν να τραβήξουν φωτογραφίες τις ημέρες των εορτών, έτσι ώστε όλες οι φωτογραφίες τους, μετά από μια στοιχειώδη επιλογή να αποτελέσουν ένα συλλογικό έργο.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ.Βαγγέλης Βαλιώτης όταν ενημερώθηκε για το πρόγραμμα δήλωσε: «Είναι χαρά μου όταν βλέπω να ανοίγουν τα Μουσεία για τα παιδιά μας… Αυτό ήταν ο στόχος του Προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος. Το Μουσείο «Τάκη Αϊβαλή» θα αξιοποιηθεί εκπαιδευτικά όπως του αξίζει!»