Γράφει ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος

Την ερχόμενη Τρίτη, προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, η κατάσταση σε ό,τι αφορά την προεδρική εκλογή θα έχει ξεκαθαρίσει και θα γνωρίζουμε αν βαδίζουμε προς εκλογές.

Μετά και την προχθεσινή αποτυχία του Αντ. Σαμαρά να συγκεντρώσει τις αναγκαίες 180 ψήφους για την εκλογή Προέδρου, παρ' ότι κατέφυγε και στην ψήφο των δύο ξεπλυμένων χρυσαυγιτών, όλα δείχνουν ότι ανοίγει ο δρόμος προς την κάλπη.

Το 2015 είναι η χρονιά που ο λαός, μετά από έξι χρόνια ύφεσης και τέσσερα χρόνια Μνημονίου, θα κληθεί να αποφασίσει ανάμεσα σε δύο αντιπαρατιθέμενα σχέδια. Το ένα, αυτό της κυβέρνησης, προβλέπει την παγίωση και τη διαιώνιση της σημερινής κατάστασης. Το γνωστό e-mail Χαρδούβελη είναι απολύτως σαφές ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας την οποία έχει ήδη υποσχεθεί ο κύριος Σαμαράς στους δανειστές και θα υλοποιήσει εφόσον του δοθεί η ευκαιρία: νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατασχέσεις σπιτιών, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό και όχι μόνο, αύξηση της έκτακτης εισφοράς, ιδιωτικοποίηση των πάντων.

Το δεύτερο σχέδιο, αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη μέσα από τον τερματισμό της εξοντωτικής για τα λαϊκά στρώματα λιτότητας και τακτοποίηση του ζητήματος του δημόσιου χρέους εις τρόπον ώστε να καταστεί βιώσιμο και να μην λειτουργεί ως μόνιμη θηλιά στον λαιμό της κοινωνίας και ως μηχανισμός πειθάρχησης .
Όπως φάνηκε και από το προχθεσινό απελπισμένο μήνυμα του κυρίου Σαμαρά μετά το τέλος της δεύτερης ψηφοφορίας, η ομάδα του Μαξίμου παραμένει αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, κάθε απειλή και πολιτικό εκβιασμό προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της αδιαφορώντας για το κακό που κάνει στη χώρα, στη δημοκρατία και στην οικονομία.
Όλο το τελευταίο διάστημα ζούμε μια παρόξυνση του αυταρχισμού και του τυχοδιωκτισμού που τραυματίζει τη Δημοκρατία. Προσπαθούν να εξωθήσουν την κατάσταση στα άκρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρακολουθεί την ηττημένη ομάδα του Μαξίμου στην απέλπιδα προσπάθειά της να μείνει στα πράγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στην επιθυμία του λαού να αφήσει πίσω του το Μνημόνιο και τις πολιτικές δυνάμεις που το έφεραν, το στήριξαν και το υλοποιούν. Και θα το κάνει αυτό χρησιμοποιώντας το ισχυρότερο όπλο που διαθέτει, την ψήφο του λαού.

Χρόνια Πολλά
Ευτυχές το Νέο Έτος

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr