Υλικά
2-3 κιλά χοιρινό Τσικάκης – Γιαννόπουλος, χωρίς κόκκαλα σε φιλέ
1 ¾ κ.γ αλάτι
1 ½ κ.γ μαύρο πιπέρι
1 κ.σ ελαιόλαδο Λακωνίας
2 μήλα πράσινα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλ. αποξηραμένα δαμάσκηνα αποπυρηνωμένα και κομμένα σε τέταρτα

1 ½ φλ. ζωμό κοτόπουλου Λακωνίας
¾ φλ. νερό
½ φλ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
2 κ.γ μουστάρδα
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

Παρασκευή
Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη χαμηλότερη στάθμη και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα σκεύος διαμέτρου 30 εκ μέχρι να κάψει αλλά όχι να καπνίσει. Σοτάρουμε το κάθε κομμάτι 6-8 λεπτά γυρνώντας το γύρω-γύρω μέχρι να ροδίσει.
Μεταφέρουμε σε γάστρα και ψήνουμε για 90 - 120 λεπτά μέχρι το θερμόμετρο κρέατος να δείξει 150 F.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος του κρέατος, αποφλοιώνουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες.
Στο σκεύος που σοτάραμε το χοιρινό, αφαιρούμε το πολύ λίπος αφήνοντας 1 κ.σ και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μήλο, τα δαμάσκηνα, το ζωμό και το νερό. Βράζουμε χωρίς καπάκι ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα (να κρατάνε) για 10-12 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά ή σάλτσα για 2 – 3 λεπτά. Αφαιρούμε τη σάλτσα από τη φωτιά και την κρατάμε ζεστή με μισό - σκεπασμένο το σκεύος.
Μεταφέρουμε το χοιρινό σε μία σανίδα κοπής και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί στη γάστρα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας και βγάζοντας με σπάτουλα ότι έχει μείνει στον πάτο, μέχρι να μείνει το 1/4 από το υγρό (για 2-3 λεπτά).
Αδειάζουμε το υγρό της γάστρας μέσα στη σάλτσα και προσθέτουμε ¾ κ.γ αλάτι και ¾ κ.γ πιπέρι. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να είναι ζεματιστή.
Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.