ΣΚΑΛΑ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου, ο Δήμος Ευρώτα και η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ – Υ). προκήρυξαν τον 2ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα 21,1χλμ. και τον αγώνα δρόμου 8χλμ. «2ος Δρόμος Διάσχισης Σκάλας». Οι δύο αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, με ώρα έναρξης 11 το πρωί. και υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ – Υ και έχει καταχωρηθεί στο επίσημο καλεντάρι της.

Ο «Ημιμαραθώνιος Ευρώτα» είναι λαϊκός αγώνας δρόμου, συνολικής απόστασης 21.100 μέτρων που θα διασχίσει κυκλικά το μεγαλύτερο μέρος της πεδιάδας του Ευρώτα. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Περιστέρι – Φιλίσι – Αγ. Γεώργιος – Σκάλα – Λεήμονας – Έλος – Βλαχιώτης – Αγ. Γεώργιος – Περιστέρι(τερματισμός). Το καταληκτικό όριο τερματισμού είναι οι ώρες (μέχρι τις 14.00).

Ο 2ος Δρόμος Διάσχισης Σκάλας, μήκους 8χλμ. είναι αγώνας δρόμου που περιλαμβάνει τη διάσχιση της Σκάλας δύο φορές. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η: Περιστέρι – Φιλίσι – Αγ.Γεώργιος – Σκάλα(συνεχίζουμε ίσα στην διχάλα που οδηγεί για Λεήμονα) – Αγ.Γεώργιος – Περιστέρι(τερματισμός). Το όριο τερματισμού είναι η 1 ½ ώρα(μέχρι τις 12.30).

Οι αγώνες θα έχουν κοινή έναρξη από την ίδια αφετηρία(Περιστέρι), θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή μέχρι και την Σκάλα, όπου εκεί σε κατάλληλο σημείο, οι δρομείς των 8χλμ.θα επιστρέψουν διανύοντας ξανά την Σκάλα για να τερματίσουν και πάλι στο Περιστέρι. Από την άλλη πλευρά, οι δρομείς του ημιμαραθωνίου θα ακολουθήσουν τον δρόμο για Λεήμονα και Έλος προκειμένου να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.