ΣΠΑΡΤΗ. Οι εκπαιδευτικοί με επιτυχία, στη συμμετοχή και στο περιεχόμενο, ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα – workshops που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 16:30, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη. Η ημερίδα απευθυνόταν στην Ευρωπαϊκή δράση eTwinning.

Όπως ανέφεραν η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Λακωνίας κ. Φανή Λάζαρη και ο πρεσβευτής για την ευρωπαϊκή δράση eTwinning Πελοποννήσου Βασίλειος Σουβατζόγλου «το eTwinning αποτελεί μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Eramsus+, στο πλαίσιο της οποίας σχολικές μονάδες από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται, με τη χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Συγκεκριμένα, μέσω της δράσης αυτής παροτρύνονται μαθητές και μαθήτριες από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα, να αναπτύξουν διαπολιτισμική συνείδηση και παράλληλα να εξασκήσουν τις ικανότητες τους στις νέες τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας».

Η δράση ξεκίνησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2005, ως δράση του προγράμματος eLearning 2004-2006, και μέχρι σήμερα είναι εγγεγραμμένα σε αυτή περισσότερα από 132.000 ευρωπαϊκά σχολεία.