Γράφει ο Τάκης Κούρος!

Αύριο είναι μια κρίσιμη ημέρα για πολλούς λόγους... Για την Ελλάδα, για τους Έλληνες, για την ιστορία, για την Αριστερά !

Η καρδιά είναι αριστερά, αυτό που ρέει κόκκινο και φυσικά δεν αραιώνεται , δεν αναμιγνύεται, γι' αυτό και δεν πρέπει να αλλάξει.

Μετά από πολλά χρόνια ο Έλληνας κάνει την υπέρβαση ψάχνοντας αυτόν που θα τον ξαναφέρει στη θέση που του αξίζει... Νιώθει ότι υπάρχει «ελπίδα»...

Ο καθένας έχει δικαίωμα στην «ελπίδα» στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, και ίσως είναι μόνη βάρκα σωτηρίας για το ταξίδι που μας απομένει…

Ευθύνη τεράστια σε αυτόν που κρατάει την «ελπίδα» στα χέρια του... γιατί αν κάνει λάθος ,τότε από «ελπίδα» θα γίνει «λεπίδα» η οποία θα κόψει πρώτα αυτόν που τη κρατάει και μετά όλους εμάς ...

Ιστορική ευθύνη στο δικαίωμα να κυβερνήσει ένας συνασπισμός ερχόμενος από την Αριστερή πλευρά του πολιτικού τόξου...

Ευθύνη για τον ίδιο το συνασπισμό που θα κυβερνήσει αλλά μεγαλύτερη είναι η ευθύνη έναντι της αυθεντικής Αριστερής πολιτικής φιλοσοφίας και ιδεολογίας!

Τόσους αγώνες της Αριστεράς δεν έχει δικαίωμα κανένας να τους γκρεμίσει για τις όποιες προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες!

Η σταθερή θέση που κρατά η παραδοσιακή Αριστερά είναι και η μεγάλη της αξία, σε σχέση με τη νεότερη μεταλλαγμένη μορφή της η οποία εγκλωβισμένη στα νούμερα της αυτοδυναμίας κινδυνεύει να αραιώσει, να αναμειχθεί, να μαλακώσει ενόψει συνεργασιών με πολιτικούς χώρους ιδεολογικά αντίθετους ή τουλάχιστον διαφορετικούς.

Δεν θέλουμε μια light Αριστερά, θέλουμε την Αριστερά που μπορεί να κάνει πράξη αυτά που λέει χωρίς εκπτώσεις και στρογγυλά τραπέζια ατελείωτων συνομιλιών που "στρογγυλεύουν'' όνειρα και οράματα!!!

Η καρδιά πρέπει να μείνει αμετακίνητη στη θέση της , το χρώμα να είναι κόκκινο χωρίς προσμίξεις συμβολίζοντας και θυμίζοντας το αίμα που έχει χυθεί από Έλληνες που δεν έριξαν νερό στο κρασί τους, προτιμώντας να μεθύσουν και να «πέσουν» στη μάχη, παρά να μείνουν τάχα όρθιοι και παραπατώντας να ψάχνουν κάπου για να ακουμπήσουν..!

Αύριο με το χέρι στη καρδιά νιώστε το χτύπο... και δυναμώστε τον!!!

Από καρδιάς…

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr