Γράφει ο Χρήστος Πλειώτας

Σκέψη και Γνώμη
Αισθάνομαι την ανάγκη στο όνομα της αγαπημένης μου, πλην τόσο ταλαιπωρημένης και ντροπιασμένης Ελλάδας μας, να αναφωνήσω ότι αναθάρρησα με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Διερωτώμαι ταυτόχρονα: Ζούμε κάτι διαφορετικό; Μήπως αλλάζουμε;
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας σε ηλικία 40 ετών γελά με αισιοδοξία στους Έλληνες και τις Ελληνίδες και δυνατά τους υπόσχεται ελπίδα και αξιοπρέπεια.
Λέξεις που κανείς πολιτικός της απερχόμενης συγκυβέρνησης δεν τόλμησε να ξεστομίσει μία ολόκληρη πενταετία, αλλά μας μιλούσαν μόνο για χρέος, για ανάγκη, για μονόδρομο…
Τολμά ο νέος Πρωθυπουργός να πει ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα.
Βαδίζει μόνος του χωρίς γραβάτα και κουστωδίες στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του, περιστοιχιζόμενος από δύο εξίσου νέους πολιτικούς, αδοκίμαστους και άφθαρτους.

Πραγματικά ωραία, ξεχωριστή εικόνα.
Υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας στους Έλληνες επικαλούμενος την τιμή και την συνείδησή του ότι θα υπηρετήσει την χώρα, το Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους.
Ένα σύνταγμα τόσο Δημοκρατικό και ξεχωριστό που όμως ανηλεώς «βιάστηκε» απ’ τις χθεσινές πολιτικές πρακτικές των υποταγμένων στα μνημόνια.
Εν συνεχεία ο νέος Πρωθυπουργός τιμά τους πεσόντες Έλληνες στο σκοπευτήριο της Καισαριανής!!!
Με το χέρι του στην καρδιά υποκλίνεται στο μνημείο των πεσόντων.
Τεράστιος συμβολισμός.

Όλος ο κόσμος έγινε ένα σκοπευτήριο Καισαριανής από τους Γερμανούς που αιματοκύλησαν δύο φορές την ανθρωπότητα, πλην όμως πέτυχαν μετά την πτώση τους, την ανόρθωσή τους, μέσα από μία ευνοϊκότατη δανειακή σύμβαση του 1953, χωρίς ποτέ να εξοφλήσουν τα χρωστούμενα στον κόσμο που κατέστρεψαν, μεταξύ των οποίων και η πάμπτωχη Ελλάδα. Που και αυτή τους δάνεισε.
Οι εκπλήξεις δεν σταματούν παρά την απογοήτευση των Ελλήνων που είδαν τον νέο τους Πρωθυπουργό να παραλαμβάνει την χώρα, όχι απ’ τον απερχόμενο Πρωθυπουργό, αλλά απ’ τον εκπρόσωπό του!!! σ’ ένα άδειο από τον Αντώνη Σαμαρά Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Αλέξης Τσίπρας σχηματίζει μία ελπιδοφόρα κυβέρνηση, από ανθρώπους που φαίνεται στα πρόσωπά τους ότι έχουν κέφι και διάθεση να προσφέρουν τα μέγιστα των δυνάμεών τους για την Ελλάδα.
Πολιτικοί, καθηγητές, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δεν ανήκουν μόνο στο φάσμα του «ΣΥΡΙΖΑ».
Επιτέλους άλλη εικόνα.
Αμάν πια αυτές οι «φάτσες» δεκαετίας που στοίχειωναν τους Υπουργικούς θώκους ως «Βούδες» και «φωστήρες» της πολιτικής μας τύχης.
Ο κόσμος τους σιχάθηκε και θα τους σιχαθεί ακόμα περισσότερο όσο επιμένουν να τον προκαλούν. Όσο συνεχίζουν να προσβάλλουν με τις κραυγές και τις απελπισίες τους το φιλότιμό του.
Είδαμε έναν απερχόμενο Πρωθυπουργό που μας τονίζει ότι θα εγγυηθεί την ενότητα, να μην παραδίδει την Πρωθυπουργία στον νέο Πρωθυπουργό της χώρας.
Βλέπουμε πρώην Υπουργούς με χαιρεκακία να περιμένουν στην γωνία την αποτυχία της θλιβερής κατ’ αυτούς αριστερής παρένθεσης.
Είδαμε στημένες «λεμονόκουπες» και πολιτικούς «πασπαρτού» που περίμεναν και πάλι να το παίξουν ρυθμιστές της ζωής μας.
Όλοι τους θα μείνουν στο εφιαλτικό παραπέτασμα των ονείρων τους.
Δεν ξέρω εάν η Ελλάδα θα έχει άλλη αντιμετώπιση από την Ευρώπη και τον κόσμο.
Ξέρω όμως ότι η Ελλάδα επέλεξε, σωστά, τίμια, ξεκάθαρα τα πρόσωπα αυτών που μιλούσαν ως Έλληνες για την Ελλάδα και όχι ως μισέλληνες για την Ευρώπη των μνημονίων.
Ο λαός έχει πολλές σοφές ρήσεις.
Μία από αυτές λέει: «Οποία η μορφή, οποία και η ψυχή».
Η Ελλάδα ανέκαθεν είχε και έχει μορφή και ψυχή. Ιδιαίτερη και μοναδική.
Χρειαζόταν μίαν ενσάρκωση της μορφής και της ψυχής της και την βρήκε στον ελπιδοφόρο νέο Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του.
Όσο και αν ενωθούν οι μεμψίμοιροι όλου του χθες που διερωτώνται: «Πως είναι δυνατόν ο Τσίπρας να συμμαχήσει με τον Καμμένο;», «Πως τόλμησε ο Πρωθυπουργός να μην ορκιστεί στο Ευαγγέλιο;», «Που θα βρει τα χρήματα και πως θα επιβάλει άλλη πολιτική;».
Όσο και αν περιμένουν στην γωνία οι υποταγμένοι, να χλευάσουν, να λοιδορήσουν, να πανηγυρίσουν από χαιρεκακία την αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες τους απαντούν κοροϊδεύοντάς τους:
Δεν υπάρχει κύριοι μεμψίμοιροι και υποταγμένοι ανίερη συμμαχία απέναντι στον κοινό στόχο που είναι η ανάταση της χώρας, η ανάκτηση της ελπίδας, η ευπρέπεια και η αξιοπρέπειά μας.
Σ’ αυτόν τον στόχο δεν υπάρχει πρόβλημα συμμαχίας Τσίπρα και Καμμένου, αλλά ανάγκη να λειτουργήσουμε όλοι ως Έλληνες για την Ελλάδα της πραγματικής Ευρώπης των πανανθρώπινων ιδεωδών μας.
Δεν ενδιαφέρει κύριοι μεμψίμοιροι και υποταγμένοι τον Έλληνα και την Ελληνίδα, εάν ο Πρωθυπουργός του ορκίστηκε στην τιμή του και όχι στο Ευαγγέλιο. Τον ενδιαφέρει ο Πρωθυπουργός του να είναι ο «Χριστός» της Σωτηρίας του.
Και ας αποτύχει. Και ας σταυρωθεί. Αρκεί που θα το προσπαθήσει. Αρκεί που δεν θα υποταχθεί.

Δεν φοβάται κύριοι μεμψίμοιροι και υποταγμένοι ο Έλληνας και η Ελληνίδα την πιθανή αποτυχία.
Στηρίζεται και εμπνέεται από την ελπιδοφόρα προσπάθεια.
Σε όλους τους μεμψίμοιρους και υποταγμένους του χθες, αφιερώνω σε ελεύθερη διασκευή το τροπάριο «ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΝΑΤΟΛΩΝ» απ’ το εξαποστειλάριο των Χριστουγέννων: «ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝ ΣΚΟΤΕΙ ΚΑΙ ΣΚΙΑ».

«Ο δρόμος είναι δύσβατος και ατέλειωτος μπροστά τους.
Μα όλο προς αυτή τη γη πετάνε τα όνειρά τους.
Τρέχουν προς την Ανατολή και ας είναι τόσο ξένοι,
μα όσο την ζυγώνουνε, στο βάθος ξεμακραίνει.

Από την δύση έρχονται φαίνονται κουρασμένοι
γιατί τοχουν στην μοίρα τους να οδεύουνε σκυμμένοι.
Τρέχουνε να την φτάσουνε και νατηνε μπροστά τους
μα όσο την ζυγώνουνε γλιστράει πάλι μακριά τους.
Η ανατολή μένει γι’ αυτούς πάντα μία χώρα ξένη
όπου κρατάει επίμονα την πόρτα της κλεισμένη.

Και πάντα πεισματάρικα κρατάει τα μυστικά της
για να τα λέει στα κρυφά την νύχτα στα παιδιά της».


Περαστικά Σας
. Ειλικρινά περαστικά Σας, μεμψίμοιροι και υποταγμένοι του χθες. Εύχομαι να βρείτε κάποτε την ανατολή!!!
Σύντομα όμως γιατί η χώρα έχει και Εσάς ανάγκη, αρκεί να ιαθείτε συντόμως!!!

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr