ΜΟΛΑΟΙ. Υπεγράφη στις 28.1.15 η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο που αφορά την διάνοιξη δρόμου στην Τ.Κ. Καστανέας στο Δήμο Μονεμβάσιας. Το έργο έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ε.Σ.Π.Α. και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.225.000,00€.

Με την κατασκευή του έργου, - εντός οκτώ μηνών σύμφωνα με την σύμβαση – θα επιλυθεί το πρόβλημα βατότητας στο Σπηλαίο Καστανέας «Αγιος Ανδρέας». Θα είναι πλέον εφικτή η διέλευση - προσέγγιση λεωφορείων δίνοντας έτσι τη δυνατότητα επίσκεψής του από μαθητές , οργανωμένα γκρουπ κ.α . Περιλαμβάνει τη βελτίωση της υφιστάμενης χωμάτινης δημοτικής οδού που παρακάμπτει τον οικισμό της Τ.Κ Κάτω Καστανέας από το ύψος της διασταύρωσης της οδού Νεάπολη - Κ. Καστανέα με την οδό Παραλία – Βαρκό μέχρι τη διασταύρωση της με την οδό κ. Καστανέα – Σπήλαιο – Παραλία Παναγίας συνολικού μήκους οδού 1.592,61μ.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν, έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης για την απομάκρυνση των όμβριων από το οδόστρωμα, έργα σήμανσης και ασφάλισης της οδού, και τεχνικά όπως τοίχων αντιστήριξης και κατασκευή νέων οχετών και τάφρων αντίστοιχα.
Η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής η οποία παρουσιάζει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον.