Το Μουσικό Σχολείο

Τις ευχαριστίες του στο δήμαρχο Σπάρτης Βαγγέλη Βαλιώτη και το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, θέλοντας να εκφράσει την ικανοποίησή του για την έμπρακτη υποστήριξη του Μουσικού Σχολείου, στην αποκατάσταση του δικαιώματος σίτισης των μαθητών.

Όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο σύλλογος, «οι μαθητές απολαμβάνουν πλέον, ημερήσια συσσίτια κατά τη διάρκεια της ολοήμερης λειτουργίας του σχολείου. Σε αυτήν την δύσκολη για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους νέους εποχή, που μαστίζονται από την αδυσώπητη οικονομική κρίση, ο Δήμος Σπάρτης στάθηκε δίπλα μας και μας βοήθησε σε αυτό το ιδιαίτερης σημασίας και βαρύτητας θέμα, ολοκληρώνοντας τη φυσιογνωμία του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης».

Η πρωτοβουλία αυτή χαίρει της αναγνώρισης από όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, οι οποίοι μέσω επιστολής τονίζουν:
«Πρόκειται για μία ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά χωρίς διαφοροποιήσεις και διακρίσεις προς τα παιδιά μας, που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας. Έτσι παίρνουν έμπρακτο μήνυμα ζωής και μαθαίνουν να ζουν συλλογικά και αλληλέγγυα».

Και συνεχίζουν: «Επίσης νιώθουμε την ανάγκη να σας συγχαρούμε διαπιστώνοντας ότι στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τροφές ποιοτικές και υψηλής διατροφικής αξίας. Με τον τρόπο αυτό πράγματι τα παιδιά μας διδάσκονται έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και έτσι, ως παρακαταθήκη για το μέλλον, χτίζουμε υγιές σώμα αλλά και πνεύμα για τους αυριανούς πολίτες της χώρας μας. Έχουμε πράγματι μεγάλη ανάγκη τέτοιων αξιέπαινων και ωφέλιμων πρωτοβουλιών και δράσεων».

Επιπλέον, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναγνωρίζει τα άμεσα αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής, σημειώνοντας: «Παρά το γεγονός ότι πριν από λίγο καιρό ανάλαβε το νέο ΔΣ την τοπική αυτοδιοίκηση σε στενούς για την εποχή ορίζοντες, αντιληφθήκατε τις δυσκολίες και το μόχθο που καταβάλλει το ολοήμερο πρόγραμμα του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης και οι μαθητές του, οι οποίοι προσέρχονται από μακρινές περιοχές παραμένοντας για πολλές ώρες στο σχολείο. Μας τιμήσατε με την παρουσία σας στο ξεκίνημα του μαθητικού μας έτους. Μας παρέχετε συσσίτια, όταν σταμάτησε η εσωτερική σίτιση των μαθητών. Σταθήκατε κοντά μας και μεριμνήσατε άμεσα, όταν σας το ζητήσαμε.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σας ευχαριστήσουμε θερμά ομόφωνα για τη μεγάλη και ανεκτίμητη κυρίως βούλησή σας, την παρουσία και την αγάπη που δείχνετε όχι μόνο σε μας αλλά και σε όλο το Δήμο Σπάρτης».


Νηπιαγωγείο Μαγούλας


Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση Γονέων στο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας. Θέμα συζήτησης ήταν η εξεύρεση λύσης για την αναβάθμιση της στέγασης του συστεγαζόμενου Νηπιαγωγείου. Με δεδομένη την ανοδική πορεία Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας και του Νηπιαγωγείου, την οποία έχει παρακολουθήσει στενά ο Δήμαρχος Σπάρτης, συζητήθηκαν τα περιθώρια εγκατάστασης αιθουσών βαρέως τύπου για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου. Έως ότου γίνει το έργο με προϋπολογισμό που θα φθάσει περίπου τις 80.000€, οι ανάγκες του Νηπιαγωγείου θα καλυφθούν στην αίθουσα των Η/Υ του Δημοτικού Σχολείου αφού οι υπάρχουσες λυόμενες αίθουσες παρουσιάζουν προβλήματα.
Ο Β. Βαλιώτης κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης ανακοίνωσε ότι στη Μαγούλα θα δημιουργηθούν υποδομές κατάλληλες να ανταποκριθούν στις ανάγκες των επόμενων 15-20 ετών.

Σε δήλωσή του στο notospress.gr ο Β. Βαλιώτης δήλωσε λακωνικά ότι μέλημά του Δήμου είναι «να κερδίζουν οι μαθητές».