Υλικά
• 1 κιλό πατάτες Βουρβούρων (4 μέτριες)
• 1 πορτοκάλι Λακωνίας καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
• 1/2 φλ. πράσινες ελιές Μάνης τσακιστές ή ελιές Καλαμών χαρακτές
• 1 ξερό κρεμμύδι Βαίκων κομμένο σε λεπτές ροδέλες
• Ελαιόλαδο Λακωνίας
• χυμό από 1 λεμόνι (ίσως και μισό για να μη βγει πολύ ξινό)
• λίγη ρίγανη ξερή ή φρέσκια
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα. Μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε κύβους.
Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το πορτοκάλι, τις ελιές και το κρεμμύδι.
Σ' ένα βάζο με καπάκι ή σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο έως ότου ομογενοποιηθούν.
Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.