ΣΠΑΡΤΗ. Η Πηνελόπη Σταματάκου, κατάγεται από τη Σπάρτη κι έχει διπλή ιδιότητα, είναι μοντέλο και ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα της από τη συμμετοχή της στον πανελλαδικό διαγωνισμό ομορφιάς «Star GS Hellas 2011», όπου πήρε τον πρώτο τίτλο. Στη συνέχεια συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς «Miss Queen Tourism International 2011» στην Κίνα, όπου απέσπασε τη διάκριση για το καλύτερο κορμί της διοργάνωσης ανάμεσα σε ενενήντα χώρες.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το πρόσωπο διαφημιστικής καμπάνιας αρκετών ελληνικών εταιρειών και έχει κοσμήσει editorial μόδας πολλών περιοδικών.

Πρόσφατα ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι. Είναι μία από τις πρωταγωνίστριες στην παράσταση «Θου Κύριε Οι Φοροφυγαδες», που υπογράφει ο Γιώργος Μακρής. Εχει κερδίσει τις εντυπώσεις και με την ιδιότητα της ηθοποιού και όπως δηλώνει: «Θεωρώ ότι μπορώ να λειτουργώ και ως μοντέλο και ως ηθοποιός. Τα πάντα είναι θέμα ικανοτήτων και ταλέντου».

Η Πηνελόπη Σταματάκου πρόσφατα κυκλοφόρησε και ως... άρωμα, το οποίο υπογράφει η ίδια μαζί με άλλα πέντε μοντέλα τα οποία επιλέχθηκαν από την εταιρεία καλλυντικών Hyalos Κίνητρον.

«Δεν κάνω τίποτα χωρίς να ρωτήσω τον μέντορά μου Γιώργο Κούβαρη, γιατί περιπλανήθηκα αρκετά μέσα σ’ αυτό τον χώρο και τον επέλεξα ως άνθρωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης μου». Οσο για τα όνειρά της: «Ενα από τα όνειρά μου είναι κάποια στιγμή να βρεθώ ως Ελληνίδα ηθοποιός στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ».

ΟΔΗΓΕΙ: Ενα Citroen c2, επειδή είναι ευέλικτο.
ΒΛΕΠΕΙ: Πολύ κινηματογράφο και θέατρο γιατί θέλει να ενημερώνεται.
ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ: σε διάφορα clubs της Αθήνας όταν έχει χρόνο μαζί με τις GS Angels.
ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ: Παντού με καλή παρέα.
ΦΟΡΑΕΙ: Στην καθημερινότητά της τζιν με T-shirt, αλλά όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν, sexy φορέματα.

Συνέντευξη με πονηρές ερωτήσεις και… απαντήσεις
Η εξωτική ομορφιά που μόνο απαρατήρητη δεν περνάει και οι καμπύλες που «σκοτώνουν» είναι αποτέλεσμα της… συνεύρεσης του Έλληνα μπαμπά της με την Βραζιλιάνα μαμά της. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να αποφύγει την ενασχόληση με το μόντελινγκ. «Έχω πάρει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς, πάντα με διακρίσεις και τίτλους. Στην Ελλάδα είχα βγει Μις Τουρισμός το 2011, ενώ εκπροσώπησα τη χώρα μας στο διαγωνισμό “Miss Queen of Tourism International” στην Κίνα την ίδια χρονιά».

Καλό το μόντελινγκ, αλλά μου έλεγες ότι εσχάτως ασχολείσαι και με την ηθοποιΐα. «Ακριβώς. Έχω σπουδάσει υποκριτική στην σχολή της Μιμής Ντενίση, έχω κάνει αρκετά σεμινάρια με γνωστούς ηθοποιούς, έχω κάποιες τηλεοπτικές συμμετοχές, ενώ τώρα παίζω στο θεατρικό έργο “Θου Κύριε, οι φοροφυγάδες” του Γιώργου Μακρή στο θέατρο Αυλαία. Θα πάμε και στη Θεσσαλονίκη από τον Απρίλιο».

Εκτός από αυτά, προετοιμάζεις κάτι άλλο; «Ξεκινάμε με τον Γιώργο Μακρή μια δική μας ομάδα stand-up comedy. Θα το παρουσιάσουμε σε πολλά clubs σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, πήρα μέρος στο video clip του τραγουδιού των Βάιου Κωνσταντινίδη, Κωνσταντίνου Μπενέτου “Για όλα φταίνε τα μάτια της”, ενώ διδάσκω σε νέες κοπέλες που θέλουν να ασχοληθούν με τον καλλιτεχνικό χώρο στην σχολή “Dance Studio”».

Μια χαρά. Πάμε παρακάτω, στα πιο «καυτά» ζητήματα. Πες την αλήθεια, πρέπει να «σφάζονται» πολλοί… μνηστήρες στην ποδιά σου. «Όπως όλα τα θηλυκά, έτσι κι εμένα μου αρέσει το καμάκι. Αρκεί να μην γίνεται αφόρητο και να μην ξεπερνά τα όρια. Στον δρόμο ακούω από τα πιο γλυκά και τρυφερά μέχρι τα πιο πρόστυχα σχόλια που μπορείς να φανταστείς».

Εσύ τι θεωρείς ως πιο σέξι στοιχείο πάνω σου; «Από όποια οπτική γωνία κι αν με παρατηρήσεις θα καταλάβεις ότι οι γλουτοί, το στήθος και τα πόδια μου είναι αυτά που κερδίζουν τις εντυπώσεις»…

Κι εσύ τι κοιτάς σε έναν άντρα;
«Θέλω να έχω μυστηριώδες βλέμμα, σαρκώδη χείλη και ωραίο, πονηρό χαμόγελο». Δεν ζητάς πολλά…

Με Βραζιλιάνα μαμά θα πρέπει να έχεις το… μικρόβιο του ποδοσφαίρου μέσα σου. Η’ μήπως όχι; «Δυστυχώς λόγω φόρτου εργασίας δεν προλαβαίνω να παρακολουθήσω αγώνες ποδοσφαίρου, ενώ θα το ήθελα. Πριν με ρωτήσεις, να τονίσω ότι υποστηρίζω Εθνική Ελλάδος και αν πρέπει να απαντήσω για μια ομάδα συγκεκριμένα θα σου πω ότι μου αρέσει το κόκκινο χρώμα»…

Εσύ γυμνάζεσαι; «Όποτε μπορώ κι έχω χρόνο. Θεωρώ πως η γυμναστική ενεργοποιεί και δραστηριοποιεί το σώμα και τη ψυχή μας».

Τελειώνοντας θέλω να μου πεις ποια θυσία θυμάσαι που έχει κάνει άντρας για σένα.
«Να σκεφτώ. Κάποια στιγμή είχε έρθει ένας πρώην μου από το εξωτερικό για λίγες ώρες μόνο για να με δει και να μου δώσει ένα δώρο για τα γενέθλιά μου. Και έφυγε με την επόμενη πτήση»!