Μπορεί να είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, και μάλιστα ενός από τους βαρείς που έχει γνωρίσει τόσο η Ευρώπη όσο και η Αμερική, όμως για τους περισσότερους είναι η περίοδος που αποφασίζουν τον τόπο των καλοκαιρινών τους διακοπών.
Στη λογική αυτή το tripadvisor.com, ο μεγαλύτερος ιστότοπος για ταξιδιωτικές πληροφορίες ανακοίνωσε την Τετάρτη τις πιο διάσημες παραλίες σε όλο τον πλανήτη και σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς.
Από τους τελευταίους δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Ελλάδα με τις χιλιάδες παραλίες και την ατελείωτη ακτογραμμή. Ας δούμε ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες στην χώρα μας όπως τις ψήφισαν οι επισκέπτες του tripadvisor.com
1. Ελαφονήσι - Κρήτη
2. Εγκρεμνοί - Λευκάδα
3. Μπάλος - Κίσσαμος
4. Άγιος Παύλος - (Λίνδος) Ρόδος
5. Ναυάγιο - Ζάκυνθος
6. Σαρακήνικο - Μήλος
7. Μύρτος - Κεφαλλονιά
8. Παλαιοκαστρίτσα - Κέρκυρα
9. Παραλία Άντονι Κουίν - Ρόδος
10. Άγιος Προκόπιος - Νάξος
Σε ότι αφορά το σύνολο του πλανήτη οι επισκέπτες του tripadvisor.com ψήφισαν ως καλύτερη παραλία Μπάια ντο Σάντσο στην Βραζιλία. Στην δέκατη θέση βρίσκεται το Ελαφονήσι Κρήτης.
Στην Ευρώπη έως καλύτερη παραλία επέλεξαν την Rabbit Beach στην Λαμπρετούσα νότια της Σικελίας. Στην πρώτη δεκάδα η Ελλάδα αντιπροσωπεύεται με δύο παραλίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη δεκάδα των διακεκριμένων παραλιών δεν υπάρχει καμία λακωνική, ούτε καν ο Σίμος της Ελαφονήσου. Αυτή η πραγματικότητα πρέπει να απασχολήσει πρώτα απ’ όλους τους δήμους της Λακωνίας αλλά και τους ιδιώτες που αξιοποιούν ή εκμεταλλεύονται τις Λακωνικές παραλίες. Προφανώς υπάρχουν ελλείψεις τόσο στις υποδομές όσο και στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σίγουρα παραλίες όπως ο Σίμος, το Σκουτάρι, το Μαυροβούνι κ.α. δεν μπορεί να βρίσκονται εκτός διάκρισης.
Ειδικά, μάλιστα, στην περίπτωση της Ελαφονήσου δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι η πρώτη παραλία στη χώρα φέρει το όνομα «Ελαφονήσι»…

Φυσικά το γεγονός της μη διάκρισης των παραλιών της Λακωνίας δεν σημαίνει ότι δεν είναι ξεχωριστές και αξιαγάπητες. Άλλωστε, τουλάχιστον 10 απο αυτές, διακρίνονται κάθε χρόνο με την γαλάζια σημαία ποιότητας.