ΣΠΑΡΤΗ. Στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» θα εκτυλιχθεί σήμερα 19:30 το ντέρμπυ των αιωνίων. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός καλούνται να υπερασπιστούν την ιστορία τους αλλά και την επένδυση των διοικήσεων.

Το Ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων (ή απλώς Ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού) είναι η αθλητική αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό σε όλα τα ομαδικά αθλήματα των δύο συλλόγων αλλά κυρίως αφορά στο ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για τις δύο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας τόσο σε συγκομιδή τίτλων και διακρίσεων, όσο και σε μαζικότητα φιλάθλων που τις ακολουθούν. Οι αναμετρήσεις τους στις περισσότερες περιπτώσεις κινούν το ενδιαφέρον και των οπαδών άλλων ομάδων και θεωρείται το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό ντέρμπι στην Ελλάδα, ακόμα και όταν δεν είναι βαθμολογικά ή αγωνιστικά κρίσιμο σε μία ορισμένη συγκυρία.

Οι δύο σύλλογοι είχαν ως ιδρυτικό πυρήνα μέλη της αστικής τάξης των Αθηνών και του Πειραιά αντίστοιχα. Κατά τα πρώτα χρόνια της ιστορίας τους ο Παναθηναϊκός ταυτίστηκε με την αστική τάξη και τους κατοίκους των Αθηνών, ενώ ο Ολυμπιακός υποστηρίχθηκε από την αστική και εργατική τάξη του Πειραιά. Στη συνέχεια όμως και οι δύο σύλλογοι απέκτησαν ισχυρά ερείσματα σε όλες τις κοινωνικές τάξεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σήμερα, μπορεί το ποδόσφαιρό να έχει εξελιχθεί σε βιομηχανία τζόγου, θεάματος και κέρδους, ωστόσο η αναμέτρηση των αιωνίων έχει «χρώμα», κόκκινο και πράσινο!

Δείτε το ντέρμπυ, κάτω από τις καλύτερες συνθήκες στο café Stavedo στο κέντρο της Σπάρτης, απολαμβάνοντας τόσο την ατμόσφαιρα της έντασης όσο και τον καφέ, το ποτό ή την ποικιλία σας.