ΣΠΑΡΤΗ. Σπάει κόκκαλα η σάτιρα των Βορειοδημοτών οι οποίοι μπορεί να έδωσαν την ευκαιρία στον Λεωνίδα Γρηγοράκο να κόψει την κορδέλα εγκαινίων του Κέντρου Υγείας στο Καστόρι, προεκλογικά μάλιστα, αλλά στο Καρναβάλι τους τον έκαναν πρώτο θέμα…

Θα αναρωτηθεί βέβαια κανείς τι έχει αξία; Να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας ή να έχουν θέμα για το Καρναβάλι τους οι Βορειοδημότες..; Φυσικά το πρώτο.
Φαίνεται όμως ότι η λειτουργία του Κ.Υ. θα γίνει το 2033, σύμφωνα με τη σάτιρα, οπότε έως τότε ας υπάρχει στα «χαρτιά… υγείας» και στα καρναβαλικά άρματα.

Δύσκολα μπορούσε να σταθεί φίλος, συνεργάτης ή ψηφοφόρος του Γρηγοράκου στο Καρναβάλι του Καστορείου, την Καθαρή Δευτέρα. Καθ΄ ότι μάλιστα «Καθαρή» ήταν ευκαιρία οι πολίτες να τα πουν καθαρά και ξάστερα στον βουλευτή, που φυσικά δεν τόλμησε να παρουσιαστεί…

Αφορμή λοιπόν ήταν οι ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις ότι το Κ.Υ. Καστορείου εγκαινιάστηκε για να λειτουργήσει άμεσα.

Στο Καρναβάλι εμφανίζεται ένα ψηλό άρμα στα χρώματα του ΠαΣοΚ.

Είναι στολισμένο με ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ και μάλιστα σταυρωμένα στο όνομα Γρηγοράκος…
Αναπαριστά (και φαίνεται ότι μόνο ως αναπαράσταση θα υπάρχει) το Κέντρο Υγείας το οποίο ονομάζεται «Γρηγοράκειο Κέντρο Υγείας Καστορείου»!
Η διάθεση να αποδοθεί «τιμή» στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ήταν ολοφάνερη… εκ πρώτης όψεως.

Στο πλάϊ μια επιγραφή: «Δεν ανοίξαμε… αλλά σας περιμένουμε» δίνει όλη την ουσία της παραπληροφόρησης του πολίτη που νόμισε ότι τα εγκαίνια σημαίνουν και λειτουργία του Κ.Υ.
Πάνω στο άρμα γίνεται σαφές ότι: «Στους Βόρειους Δήμους έχουμε χαρτί υγείας, δεν μας το στέρησε η συγκυβέρνηση. Κέντρο Υγείας , όμως δεν έχουμε…» .
Ακριβώς στην ίδια σκηνή δίνεται και η εξήγηση από τους πολίτες. Σε ένα ράντζο Νοσοκομείου κείτεται ένας πολίτης. Το σεντόνι στα χρώματα του ΠαΣοΚ. Ο γιατρός που τον εξετάζει βρίσκεται ανάμεσα στον ασθενή και σε μία εκλογική κάλπη που συνδέονται με έναν αγωγό που ρέει σταυρωμένα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ …

Αφού «Χαιρετούν τον πρώην υπουργό - Καίσαρα» ως μελοθάνατοι… οι καρναβαλιστές θυμίζουν σε όλους ότι το 2033 που θα λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας κάνει επίκαιρη την ευχή «Άντε και καλό Παράδεισο…» Αυτό εύχονται στην αποθανούσα γερόντισσα που φέρεται να είναι μέσα στο φέρετρο που ακολουθεί. Ένα φέρετρο τυλιγμένο σε νάϋλον γιατί θα ξαναχρειαστεί…

Οι ευγενικά εξοργισμένοι πολίτες της περιοχής θεωρούν πως ότι υπέστησαν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με μία φράση: «Μνημονιακή κωλονοσκόπηση…».
Κάποιοι στο ακροατήριο μονολογούν: "Μακάρι η σάτιρα να ήταν ισχυρότερη από την ψήφο!"