ΣΠΑΡΤΗ. Η οδός Λεωνίδου τείνει να αποδειχθεί έργο που θα απασχολήσει την κοινή γνώμη της Σπάρτης. Αυτό γιατί όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σπάρτης κ. Βαρζακάκου υπάρχουν θέματα τεχνικής φύσεως που καθιστούν το έργο, ιδιαίτερα, προβληματικό.

Άλλωστε είναι φανερό ότι κάθε φορά που βρέχει η οδός Λεωνίδου μετατρέπεται σε μικρό κανάλι ομβρίων αφού η τεχνική μελέτη δεν προέβλεψε τα απαιτούμενα.

Αν το πρόβλημα αφορούσε μόνον την ταλαιπωρία των πεζών και των οδηγών τις ημέρες που η Λεωνίδου γίνεται «πλωτός δρόμος» τότε θα ήταν μικρό και … γραφικό πρόβλημα! Όμως από τη μη απορροή των υδάτων ήδη έχουν υποστεί ζημιές ιδιοκτησίες και αναμένεται να υποστούν και άλλες.

Αυτό υποχρεώνει σήμερα τον Δήμο Σπάρτης να ελέγξει μέχρι κεραίας ποιος ευθύνεται για κακοτεχνίες, λάθη, παραλείψεις, ατέλειες που θα πρέπει αν όχι όλες οι περισσότερες να διορθωθούν.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης το θέμα συζητήθηκε λόγω της υποχρέωσης του Δήμου να καταβάλει χρήματα στον εργολάβο του έργου. Ωστόσο ενώ η Δημοτική Αρχή ανέδειξε τα προβλήματα του έργου, η μείζονα αντιπολίτευση στάθηκε μόνο στο χαμηλό κόστος της μελέτης που έγινε επι από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Προφανώς πρόκειται για μελέτη κατώτερη των περιστάσεων.

Η νέα Δημοτική Αρχή δεν παραλαμβάνει, προς το παρόν το έργο γιατί έχει διαπιστώσει σωρεία σφαλμάτων.

Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι αν θα επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος από την κατάσταση που διαπιστώνεται και η οποία, βέβαια, πρέπει να διορθωθεί. Σε αυτή την περίπτωση η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να καταλογίσει με σαφήνεια τις ευθύνες.

Είναι σημαντικό ότι σήμερα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει σοβαρές ενστάσεις για το συγκεκριμένο έργο.

Δείτε στις φωτογραφίες και στο video τι γίνεται στην οδό Λεωνίδου όταν βρέχει.

Δείτε τι συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να καταλάβετε τι συμβαίνει με την Λεωνίδου.(video)