ΠΑΤΡΑ. Την Τρίτη, 3 Μαρτίου ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος συνδιοργάνωσε με τον ΣΕΒ και το Δίκτυο Παραγωγικότητας για τη λειτουργική ευελιξία και την οργανωτική καινοτομία, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, εκδήλωση με θέμα «Η Εμπειρία Ελληνικών Επιχειρήσεων από την εφαρμογή Βέλτιστων Πρακτικών για την αύξηση της παραγωγικότητας».

Στο Δίκτυο Παραγωγικότητας (μια πρωτοβουλία του ΣΕΒ), συμμετέχουν 254 επιχειρήσεις απ’ όλη την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, το Δίκτυο Παραγωγικότητας έχει υποστηρίξει πάνω από 250 στελέχη επιχειρήσεων στην εφαρμογή σύγχρονων μεθοδολογιών αύξησης της παραγωγικότητας, μέσω προγραμμάτων μεταφοράς τεχνογνωσίας και παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης. Επίσης έχει συγκροτήσει ομάδες εμπειρογνωμόνων και εξειδικευμένων στελεχών (Think Tanks) στις οποίες συμμετέχουν 26 Διευθύνοντες Σύμβουλοι και ανώτατα διευθυντικά στελέχη με σκοπό τη συγκέντρωση, ανάλυση και ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών σε 20 θεματικά πεδία αύξησης της παραγωγικότητας, με βάση 4 πυλώνες : εργασιακή ευελιξία, καινοτόμα συστήματα οργάνωσης, οργάνωση εργασίας και σχέσεις με το εξωτερικό περιβάλλον (συνεργασία με πελάτες και προμηθευτές).

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ Νίκος Γαβαλάκης (Εμπειρογνώμονας του Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣEΒ) , ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μάριος Πραπόπουλος , εκ μέρους του Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος και ο ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αθανάσιος Κούστας εκ μέρους του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Παρουσιάσεις έγιναν από τους κ.κ. Σταμάτη Ανδριανόπουλο, Επιστημονικό Υπεύθυνο Δικτύου Παραγωγικότητας και Executive Consultant της PLANNING, Φώτη Μπενέκο, Coach Δικτύου Παραγωγικότητας και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΕΚΜΩΡ, Λάμπρο Γιαννούχο, μέλος του Think Tank και Πρόεδρο Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ), Σταύρο Μποζίκα , Μέλος Think Tank και Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της ELBISCO και τέλος από τον Πέτρο Καπνίση, Μέλος Think Tank και Logistics Manager της ELBISCO.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων από την περιοχή και κατέθεσαν τις δικές τους εμπειρίες για την ανάπτυξη της παραγωγικότητας καθώς και τα προβλήματα που συναντούν στην εφαρμογή των πρακτικών βελτίωσης της παραγωγικότητας.

Σε δελτίο τύπου του Συνέσμου αναφέρεται μεταξύ άλλων:
" Το πρόγραμμα συμπεριλαμβανόταν και τηλεψηφοφορία με την οποία οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση απέκτησαν σαφή εικόνα για το κατά πόσον εφαρμόζονται ήδη πρακτικές λειτουργικής ευελιξίας και οργανωτικής καινοτομίας στην περιοχή μας, ποιες συγκεκριμένες πρακτικές εφαρμόζονται περισσότερο και για ποιους λόγους, ποιοι είναι οι κυριότεροι ανασταλτικοί παράγοντες στην εφαρμογή περισσότερων πρακτικών, ποια πρόοδος έχει επιτευχθεί στον τομέα της αναβάθμισης της ποιότητας εργασίας και της παραγωγικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού, σε ποιους τομείς ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού υπάρχουν σήμερα τα περισσότερα πεδία βελτίωσης, σε ποιες αλλαγές έχουν προχωρήσει οι επιχειρήσεις στην εσωτερική τους οργάνωση για την προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες της αγοράς, για ποιο σκοπό και με ποιον τρόπο έχουν αναδομηθεί τα συστήματα συνεργασίας με τους προμηθευτές και τους πελάτες κ.ά.

Το μεγάλο ενδιαφέρον που επεδείχθη καθώς και τα πρακτικά αποτελέσματα και τα οφέλη για όσους την παρακολούθησαν αποδεικνύουν και την επιτυχία της εκδήλωσης. Θα ακολουθήσουν στο προσεχές μέλλον και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος με σκοπό την ενημέρωση των στελεχών στην εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών για την αύξηση της παραγωγικότητας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας καθώς και την υποστήριξη της καινοτομίας στις επιχειρήσεις".