Επιστολή προς τους εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης απέστειλε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, εκ μέρους και των Προέδρων των Περιφερειακών Βιομηχανικών Συνδέσμων (ΣΒΑΠ – ΣΒΒΕ – ΣΒΘΚΕ – ΣΕΒΠΔΕ), σε συνέχεια του Συμβουλίου των Προέδρων των Βιομηχανικών Συνδέσμων της χώρας που διεξήχθη πρόσφατα (3/3/2015), στην πόλη του Βόλου.

Με την επιστολή αυτή οι επικεφαλής της Ελληνικής Βιομηχανίας καταθέτουν δέσμη 25 προτάσεων για μια Νέα Βιομηχανική Πολιτική, σημειώνοντας ότι η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της ελληνικής οικονομίας μπορεί να επιτευχθεί με τη δημιουργική συνεργασία της Κυβέρνησης και των Βιομηχανικών Συνδέσμων της χώρας, στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου βιομηχανικής πολιτικής. Ο κ. Φέσσας στην επιστολή τονίζει ακόμη ότι «θεωρούμε κρίσιμη και επείγουσα την ενεργοποίηση της Διυπουργικής Επιτροπής Βιομηχανικής Πολιτικής (ΦΕΚ A΄ 37/14.2.2014) προκειμένου να συζητήσουμε μαζί σας τις προτάσεις μας στο πλαίσιο των εργασιών της».

Σημειώνεται ότι η επιστολή με τις προτάσεις της ελληνικής βιομηχανίας απευθύνεται στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και στους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Επικρατείας, καθώς και στους Υπουργούς και Αναπληρωτές Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού.