Υλικά

• 1/4 φλ. ελαιόλαδο Λακωνίας
• 1 ξερό κρεμμύδι Βατίκων ψιλοκομμένο
• 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
• 2 καρότα ψιλοκομμένα σε καρέ
• 2 κολοκύθια ψιλοκομμένα σε καρέ
• 250 γρ. ασπρομανίταρα σε φέτες
• 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες σε καρέ
• 2 κίτρινες πιπεριές ψιλοκομμένες σε καρέ
• 2 κίτρινες πιπεριές ψιλοκομμένες σε καρέ
• 2 φλ. κριθαράκι
• 5 φλ. ζωμό λαχανικών
• 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
• 3 κ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης
• λεμόνι για το σερβίρισμα


Παρασκευή
Σε μια φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2'-3', ανακατεύοντας για να μην πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 2'-3' να μαραθούν ελαφρά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10', ανακατεύοντας τακτικά και σε χαμηλή φωτιά, γιατί πιάνει στη βάση της κατσαρόλας. Αλατοπιπερώνουμε. Όταν βράσει το κριθαράκι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Διαλύουμε το ταχίνι σε λίγες κουταλιές χλιαρό νερό. Όλο μαζί το ρίχνουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε καλά.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε με λεμόνι.