Βιωματικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με αντικείμενο: «Ατυχήματα στο σχολικό περιβάλλον» πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας στα πλαίσια του «Κοινωνικού Σχολείου», σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας, στο 1ο Δημοτικό σχολείο της Σκάλας το Σάββατο 14 Μαρτίου.

Ένα σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε προς τους συμμετέχοντες η Υπευθ. Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Λακωνίας Θεοφανεία Λάζαρη τονίζοντας ότι:" Ο στόχος του σεμιναρίου ήταν οι εκπαιδευόμενοι/ες εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες βασικών πρώτων βοηθειών ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν αποτελεσματικά περιστατικά που μπορούν να συμβούν στο χώρο του σχολείου."

Στη συνέχεια η πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας και εκπαιδευτικός Πολυτίμη Σταθάκου καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους αλλά και για την επιλογή τους στο συμμετάσχουν σε ένα σεμινάριο όπως αυτό των Πρώτων Βοηθειών.

Την ενημέρωση για τα θέματα Πρώτων Βοηθειών στο σεμινάριο είχε αναλάβει η Ιατρός Γενικής Ιατρικής αλλά και μέλος της ΕΟΔ Λακωνίας κ. Αντωνία Καλογεράκου.

Η προσφορά του καφέ και των εδεσμάτων ήταν από τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ του Δ. Ευρώτα ενώ η προσφορά των χυμών ήταν από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό "ΛΑΚΩΝΙΑ».

Σημαντική συμβολή επίσης ήταν και η άψογη συνεργασία αλλά και φιλοξενία από το Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας κ. Χανδόλια.