ΣΚΑΛΑ. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία - ο Εθελοντικός Σταθμός του Δήμου Ευρώτα, σε συνεργασία με το Λύκειο Έλους διεξήγαγε Δευτέρα 16 Μαρτίου, άσκηση με ταυτόχρονη εκκένωση του κτιρίου από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Μετά από επικοινωνία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου με τον Διευθυντή του Λυκείου κ. Περγαντή Σταύρο, ορίστηκε η 16ή Μαρτίου 2015 ως ημέρα διεξαγωγής της ετήσιας άσκησης εκκένωσής του σχολικού συγκροτήματος λόγω συμβάντος πυρκαγιάς.

Το σενάριο προέβλεπε πυρκαγιά στο χώρο του εργαστηρίου του Λυκείου. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο σχολείο και ταυτόχρονα κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να επέμβει. Κατά την διάρκεια εκκένωσης καταφθάνουν στο τόπο του συμβάντος το Ε1 υδροφόρο όχημα του Εθ.Π.Σ. Ευρώτα, με τους Π.Π.Υ. Αγλαμίση Ηλία και Εθ. Πυρ/στη Σοκορέλη Βασίλειο και το Ε2 υδροφόρο όχημα του Εθ.Π.Σ. Ευρώτα, με τους Π.Π.Υ. Κούρλα Ευάγγελο, Εθ Πυρ/ρτη Καριτσιώτη Κωνσταντίνο και Εθ. Πυρ/στη Βέρδο Ηλία, οι οποίοι ταχύτατα ανέπτυξαν δύο εγκαταστάσεις κατάσβεσης πυρκαγιάς προκειμένου να επέμβουν.

Αφού επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε εγκλωβισμένο ή αγνοούμενο άτομο εντός του κτιρίου και με την ολοκλήρωση της κατάσβεσης η άσκηση ολοκληρώθηκε. Επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων κατά την διεξαγωγή της άσκησης ήταν ο Ανθυποπυραγός κ. Κοντάκος Ευθύμιος.

Καθ όλη την διάρκεια της άσκησης ο Διοικητής Πυραγός κ. Γραφάκος Κωνσταντίνος περιέγραφε και εξηγούσε όλες τις ενέργειες των Πυροσβεστικών Δυνάμεων και ανέλυε περιληπτικά τον λόγω που γίνεται η κάθε ενέργεια και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται.

Μετά το πέρας της άσκησης οι Εκπαιδευτικοί συγκέντρωσαν τους μαθητές στην αίθουσα εκδηλώσεων προκειμένου να παρακολουθήσουν ομιλία του Πυραγού κ. Γραφάκου Κωνσταντίνου πάνω σε θέματα :
1) Αντιμετώπισης εκτάκτων περιπτώσεων πυρκαγιών, τροχαίων ατυχημάτων και έκτακτων φυσικών φαινομένων
2) Πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών
3) Χρήση κατασβεστικών υλικών
4) Γνώση και απόκτηση της ιδιότητας του Εθελοντή Πυροσβέστη.

Τέλος αναπτύχτηκε συζήτηση μεταξύ των κ.κ. εκπαιδευτικών, των μαθητών και του κ. Διοικητού κατά την οποία απαντήθηκαν ερωτήσεις και διευκρινίστηκαν απορίες πυροσβεστικού περιεχομένου.
Η Υπηρεσία συνεχάρη τους κ.κ. καθηγητές, τους μαθητές και ιδιαιτέρως τον Διευθυντή του Λυκείου κ. Σταύρο Περγαντή για την άψογη επικοινωνία και συνεργασία και ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή επιτυχία σε κάθε δράση του σχολείου.