ΣΠΑΡΤΗ. Πρόωρα, βιαστικά και αγχωμένα εισηγούνται κάποιοι στον τέως Δήμαρχο Σπάρτης να ξαναμπεί στο παιχνίδι της διεκδίκησης του Δήμου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Λακωνικός Τύπος» ο Σταύρος Αργειτάκος φέρεται διατεθειμένος να ανακοινώσει πανηγυρικά την κάθοδό του στον Δήμο Σπάρτης. Πρόκειται για μια κίνηση που στοχεύει να κάμψει την ψυχολογία της Παράταξης Βαλιώτη και να σηματοδοτήσει την ανάγκη για αλλαγή, μόλις 7 μήνες μετά την ανάληψη της Δημαρχίας από τον νέο Δήμαρχο. Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν τον Σταύρο Αργειτάκο να οργανώνει τακτική κινήσεων προκειμένου να αποκαθηλώσει την Δημοτική Αρχή πριν την ώρα της...

Βέβαια οι συμβουλάτορες, στον πρωινό καφέ, Αργειτάκου, για μια ακόμα φορά, λησμονούν τα δεδομένα και αγνοούν τις εξελίξεις, αφού ο Σταύρος Αργειτάκος δεν θα είναι ο μόνος που θα διεκδικήσει τον Δήμο το 2019… Πληροφορίες θέλουν τον τέως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Χρήστο Α. Πλειώτα να μην αποκλείει την κάθοδό του ως υποψήφιος Δήμαρχος. Παρούσες θα είναι και οι παρατάξεις «Ελπίδα», «ΑΝΑΣΑ» όπως και αυτή του ΚΚΕ. Συνεπώς ο κ. Αργειτάκος αρχίζει το προεκλογικό «ζέσταμα» πολύ νωρίς με κίνδυνο να «καεί» πριν την ώρα του… και να αφήσει το γήπεδο στους πιο ψύχραιμους.

Ακόμα και στο ενδεχόμενο ανατροπών στον Καλλικράτη και προσφυγής στις εκλογές πριν το 2019 η καλύτερη τακτική δεν είναι το πανηγυρική επαναφορά Αργειτάκου για τον απλούστατο λόγο ότι πολλές υποθέσεις που αφορούν την Δημαρχία του είναι ακόμα σε εκκρεμότητα... και στα συρτάρια, είτε της Δημοτικής Αρχής είτε του Εισαγγελέα και των Δημοσιογράφων.

Κύκλοι που παρακολουθούν τα διαδραματιζόμενα στον Δήμο Σπάρτης εκτιμούν ότι σήμερα, τόσο ο Αργειτάκος όσο και ο Βαλιώτης, δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση για να κινούν διαδικασίες και να πυροδοτούν αλλαγές. Οποιαδήποτε ανατροπή ή εξέλιξη θα βόλευε τους νέους, ηλικιακά και πολιτικά, υποψήφιους.
Σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για τη Σπάρτη δεν θα είναι λιγότεροι από 5…

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr