ΣΠΑΡΤΗ. Μαθητές της Β΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολειού Σπάρτης μαζί με δύο συνοδούς καθηγήτριες επέστρεψαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την τελευταία συνάντηση που είχαν στη Νάπολη - Πομπηία της Ιταλίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius, το οποίο υλοποιείται από το Σεπτέμβριο του 2013.

Όπως μας ενημερώνουν οι υπεύθυνες καθηγήτριες κ.κ. Καρούσου Κλαίρη και Μπαγιαμπού Μαριάννα το Mουσικό Σχολείο έχει συντονιστικό ρόλο και συνεργάζεται με σχολεία από Γαλλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία.
«Οι μαθητές συμμετείχαν σε όλες τις δράσεις του σχολείου υποδοχής με πολύ ενδιαφέρον και γνώρισαν ήθη έθιμα, χόρεψαν τοπικούς χορούς, τραγούδησαν με τους συμμαθητές τους των άλλων χωρών, εντυπωσιάστηκαν από τις επισκέψεις της περιοχής, το συγκλονιστικό Βεζούβιο και τα ερείπια της αρχαίας Πομπηίας.
Γεμάτοι αναμνήσεις ευχάριστες και σιγοτραγουδώντας ακόμα την Ταραντέλα και τους Ναπολιτάνικους ρυθμούς πήραν δύναμη για την οργάνωση της τελικής συνάντησής τους που θα γίνει από της 26/4/15 – 2/5/15 στη Σπάρτη».