ΣΠΑΡΤΗ. Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη της Εύης Παπαγεωργίου, διοικήτριας του Νοσοκομείου Σπάρτης και του ΕΣΥ στη Λακωνία. Μιλώντας στην πρωινή γραμμή του ραδιοφώνου Νότος 94.9 και στον Ηλία Μπόνο αναφέρθηκε στα σημεία που το Νοσοκομείο Σπάρτης αλλά και όλο το ΕΣΥ στη Λακωνία παρουσιάζει ελλείψεις αλλά και καλές επιδόσεις.

Αναφέρετε στα Κέντρα Υγείας και επισημαίνει ότι κάποια πρέπει να ενισχυθούν. Τα Περιφερειακά ιατρεία πρέπει να ανασχεδιαστούν χωροταξικά
Ξεκαθαρίζει ότι το Νοσοκομείο Μολάων δεν απειλείται από κανέναν και διευκρινίζει ότι το Κεντρικό Νοσοκομείο του Νομού είναι αυτό της Σπάρτης.
Τονίζει ότι η πόλη της Σπάρτης χρειάζεται ένα Κέντρο Υγείας μέσα στον ιστό της που θα αποφορτίσει το Νοσοκομείου από απλά περιστατικά.
Περιγράφει τις Κλινικές του Νοσοκομείου που λειτουργούν με επάρκεια και καλά αλλά κι εκείνες που έχουν ελλείψεις. Τονίζει ότι οι γιατροί που επιλέγουν τη Λακωνία συνάπτουν 3ετείς και όχι ετήσιες συμβάσεις με το Δημόσιο.
Αναφέρεται στην ανάγκη αλλαγών στις κτιριακές υποδομές και στην κάλυψη των κενών νοσηλευτικού προσωπικού το οποίο εργάζεται οριακά.
Υπογραμμίζει ότι ΤΕΠ και ΜΕΘ χρειάζονται αναβάθμιση και προσωπικό.
Παρουσιάζει σειρά μελετών που ολοκληρώθηκαν και άλλες που προχωρούν για το ΕΣΥ των επόμενων ετών στη Λακωνία.
Ξεκαθαρίζει ότι χρειάζονται αλλαγές στον οργανισμό του Νοσοκομείου και στήριξη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα έργα μέσω ΕΣΠΑ.
Τέλος επιμερίζει ζητήματα και προβλήματα στους τρείς τομείς Ιατροφαρμακευτικό υλικό, Κτιριακό, Ανθρώπινο δυναμικό και δηλώνει αισιόδοξη για το στοίχημα που κάθε μέρα βάζουν όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ Λακωνίας για να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες.
Ακούστε την συνέντευξη της Εύης Παπαγεωργίου εδώ!