ΣΠΑΡΤΗ. Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ιερατικών κλήσεων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαρτίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και οργάνωση του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, συνάντηση με τα παιδιά των ενοριών της Σπάρτης, που διακονούν στο Ιερό Βήμα των ναών.

Ο κ. Ευστάθιος μίλησε στα 65 περίπου παιδιά, ηλικίας 7 έως 17 ετών, για το διακόνημά τους τονίζοντας την σπουδαιότητά του. Επεσήμανε ότι θεωρούνται πολύτιμοι συνεργάτες των ιερέων, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη εμπειρία θα τους βοηθήσει να στέκονται όρθιοι στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στο υπόλοιπο της ζωής τους, ενώ χαρακτήρισε τα παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα ως πρότυπα προς μίμηση για συμμαθητές και φίλους τους.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια ενθυμούμενος με ποια αφορμή εισήλθε στο Ιερό Βήμα καθώς και τις εμπειρίες που απεκόμισε ως διακονητής στην ενορία του χωριού του, τη Βαλύρα Μεσσηνίας. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ του Μητροπολίτη και των παιδιών.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης τα παιδιά δέχθηκαν ως ευλογία το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, με τίτλο «Παιδί μου», το οποίο δίνει καίριες απαντήσεις στις ανησυχίες των νέων της σύγχρονης εποχής.