ΣΠΑΡΤΗ. Με θρησκευτική ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια εόρτασε ο Ελληνισμός τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Στη Σπάρτη εόρτασε και πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο περικαλλής Μητροπολιτικός ναός Ευαγγελιστρίας. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ακολούθησε Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Επικρατείας για θέματα Διαφάνειας κ. Παναγιώτης Νικολούδης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές Λακωνίας κύριοι Σταύρος Αραχωβίτης, Αθανάσιος Δαβάκης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Χαράλαμπος Σκούρος, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Μοιράγιας, ο τέως Δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Αργειτάκος, αρκετοί Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο απερχόμενος Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μακρής, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Σταύρος Τουφεξής, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και αντιπροσωπείες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης. Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εξεφώνησε ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Λακωνίας κ. Εμμανουήλ Στεργιούλης.

Εκατοντάδες παιδιά της σχολικής εκπαίδευσης έδωσαν το παρόν φορώντας παραδοσιακές εθνικές ενδυμασίες από όλη την Ελλάδα.

Λόγω της βροχής ακυρώθηκε η παρέλαση Σχολείων και Στρατού.