Την ανάγκη μείωσης των αγροτικών τιμολογίων της ΔΕΗ επισημαίνει με παρέμβαση του στη Βουλή, ο Λάκωνας βουλευτής Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης σε Ερώτηση του προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη αναφέρει τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες γίνεται συνεχής αναφορά στα Μέσα Ενημέρωσης για την πρόθεση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να μπλοκάρει ενδεχόμενες αυξήσεις οι οποίες επρόκειτο να γίνουν στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) με την αύξηση του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) για το 2015.

Καμία αναφορά όμως δεν γίνεται για το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Ακριβό αγροτικό τιμολόγιο σημαίνει αύξηση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες και συνεπώς ακριβά αγροτικά προϊόντα. Σε πολλές περιπτώσεις οι παραγωγοί αδυνατούν να πληρώσουν τους τσουχτερούς λογαριασμούς της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος διακοπής των παροχών του ηλεκτρικού ρεύματος, με ότι αυτό συνεπάγεται, για τους αγρότες.

Ερωτάται λοιπόν ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να προχωρήσει στην μείωση του αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ, μέτρο που θα αποτελέσει ανάσα για τον αγροτικό κόσμο της χώρας και θα οδηγήσει τόσο στην μείωση του κόστους παραγωγής όσο και στην μείωση των τιμών των αγροτικών προϊόντων;»