ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Μαρτίου το βράδυ σε ξενοδοχείο της Σπάρτης η Ανοιχτή Συνέλευση της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αυτοδιοίκηση (ΑΝΑΣΑ), με την συμπλήρωση έξι μηνών συμμετοχής της στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.

Πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του Επικεφαλής και Δημοτικού Συμβούλου για την δράση του όλο αυτό το διάστημα και μια σύντομη εισήγηση για το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται,
τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει ΑΝΑΣΑ στο επόμενο διάστημα για την προώθηση λύσεων σε υπαρκτά προβλήματα του δήμου.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος πάνω από τρείς ώρες, με κριτική αλλά και ουσιαστικές προτάσεις για πολλά θέματα.
Εκφράστηκε η ανησυχία και η αγωνία για την καθυστέρηση στη διαχείριση των σκουπιδιών. Ακουστήκαν προβληματισμοί για την έλλειψη Τουριστικού και Πολιτιστικού σχεδιασμού, τα προβλήματα υποδομών και δράσεων στην περιφέρεια του δήμου, το κυκλοφοριακό και την πρόσβαση του πολίτη στο κέντρο της πόλης, νέος ενεργειακός σχεδιασμός για το δήμο, της υπολειτουργίας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας Υγείας, η ανάγκη για ενίσχυση των κοινωνικών δομών και δράσεων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Επιβεβαιώθηκε ο σταθερός προσανατολισμός της ΑΝΑΣΑ στον αγώνα και την διεκδίκηση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για την αυτοδιοίκηση, απόδοσης οικονομικών πόρων στους δήμους για την εξυπηρέτηση των αρμοδιοτήτων τους, συμμετοχής του πολίτη στις αποφάσεις του δήμου. Φωτο αρχείου.

Ομόφωνα αποφάσισε την μετατροπή της ΑΝΑΣΑ πέρα από δημοτική κίνηση σε Εθελοντική Κοινωνική Δομή Αλληλεγγύης κάτω από την ομπρέλα και τον συντονισμό τη «Αλληλεγγύης για όλους» στηρίζοντας εθελοντικά, τις κοινωνικές δομές του Δήμου, της Εκκλησίας , ή άλλων εθελοντικών οργανώσεων, θα πρωτοστατήσει στην δημιουργία «του κινήματος χωρίς μεσάζοντες» στο δήμο μας, μορφών συνεργατικών κοινωνικών δομών παραγωγής και εργασίας.

Η ΑΝΑΣΑ καλεί όλους τους δημότες τους φίλους και τα μέλη της, να ενισχύσουν από το υστέρημα τους με τρόφιμα, λάδι ,χαρτικά, γάλα κ.α, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σπάρτης.
Καλεί σε συμμετοχή ώστε να πρωτοστατήσει στο επόμενο διάστημα με πρωτοβουλίες που θα αναδεικνύουν προβλήματα και θα προτείνουν λύσεις για την αλλαγή και της όψης , αλλά και της ζωής του δήμου Σπάρτης.