Διήμερη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Norbert Eichler, του Δήμου Haldensleben, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος του Δήμου Ευρώτα κ. Γρυπιώτης Ιωάννης, στα πλαίσια της οποίας παραχωρήθηκε, από τον εκεί Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό, όχημα Πυρόσβεσης, ως μεταφοράς προσωπικού, στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό του Δήμου Ευρώτα.

Στην επίσκεψη που ακολούθησε συμφωνήθηκαν τα εξής :
1. Να κατατεθεί, από πλευράς του Δήμου Haldensleben, πλαίσιο σχετικό με την ενεργοποίηση ειδικού Γραφείου Προώθησης των Αγροτικών Προϊόντων του Δήμου Ευρώτα που θα περιλαμβάνει και την συμμετοχή συνεταιρισμών με μηνιαία παρουσία στην εκεί αγορά για την προώθηση και πώληση των προϊόντων όπως Λάδια , Κρασιά Πορτοκάλια καθώς και άλλα ήδη όπως γλυκίσματα, μαρμελάδες κλπ .
2. Ειδική Συνεργασία με τα Σχολεία, που θα λάβει χώρα από τον Ιούνιο, με πρώτη συνάντηση γνωριμίας των σχολικών μονάδων μέσω Skype, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων αλλά και την συνεργασία τους μέσα από την υλοποίηση των προγραμμάτων Erasmus της Ε.Ε.
3. Προγράμματα Νέων, με συνεργασία στα πλαίσια EVS, στην Εθελοντική Ανταλλαγή Νέων μεταξύ των δύο Δήμων .
4. Συνεργασία με Αθλητικά Σωματεία Νέων του Δήμου Ευρώτα, όπου θα διατίθενται οι εγκαταστάσεις του Δήμου Haldensleben για την φιλοξενία τους, στα πλαίσια της προετοιμασίας.
5. Λειτουργία Ειδικού Διαδικτυακού Χώρου για την αποκατάσταση ειδικής κατηγορίας Ανέργων, με την εύρεση εργασίας στην Γερμανία, μέσα από την κατάθεση των βιογραφικών στον ιστοχώρο αυτό .
6. Εκχώρηση ενός ακόμα Πυροσβεστικού Οχήματος στους εθελοντές και παράλληλα οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων των εθελοντικών ομάδων στο πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης εθελοντών του εκεί Δήμου .
7. Φιλοξενία υπαλλήλων του Δήμου Ευρώτα, για γνωριμία και συνεργασία με υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δήμου Haldensleben, για την ανταλλαγή υπηρεσιακών απόψεων σχετική με την στελέχωση - οργάνωση υπηρεσιών, όπως τεχνικής και οικονομικής, αλλά και την ανταλλαγή υπερεσιακών απόψεων που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας.
8. Ανταλλαγή Πολιτιστικών και άλλων σημαντικών εκδηλώσεων στους δύο Δήμους, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών των Δήμων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμαρχος του Δήμου Ευρώτα, στα πλαίσια των συνεργασιών που έχει αναπτύξει, πραγματοποίησε, την δεύτερη ημέρα, επίσκεψη στο Βερολίνο, με κεντρική συζήτηση την Προώθηση των Προϊόντων του Δήμου Ευρώτα, όχι μόνο στην Κεντρική αγορά του Βερολίνου αλλά και σε λαϊκές αγορές για την απ’ ευθείας πώληση από συνεταιριστικές ομάδες .

Συνάντηση, η οποία πρόκειται να ανανεωθεί μετά από την σύσκεψη που πρόκειται να ακολουθήσει με τους Συνεταιριστικούς φορείς αλλά και με επαγγελματίες του Δήμου Ευρώτα, για την κατάθεση ειδικής πρότασης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.