Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στη Σπάρτη,η βιωματική εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκπαίδευση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας, στα πλαίσια του «Κοινωνικού Σχολείου», εκπαιδεύτηκαν σταδιακά 80 εκπαιδευτικοί, που με εξαιρετικό ενδιαφέρον αφιέρωσαν το Σάββατο προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειριστούν σωστά και έγκαιρα, κρίσιμες και απειλητικές για τη ζωή επείγουσες καταστάσεις.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Λακώνων ποιητών Νικ. Βρεττάκου και Γ. Ρίτσου στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας από την ιατρό Γενικής Ιατρικής και μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας, κ. Αντωνία Καλογεράκου, σε συνεργασία με εκπαιδευμένα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας και περιλάμβανε θεωρητική και πρακτική εφαρμογή σε ολιγομελείς ομάδες.

Δεδομένου ότι η αντιμετώπιση αναπάντεχων ασθενειών, κοινών τραυματισμών και δυσλειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής κι ενώ συνήθως ένας άνθρωπος επεμβαίνει σε ένα περιστατικό με καλή θέληση και με σκοπό να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του, η έλλειψη γνώσης μολαταύτα οδηγεί με βεβαιότητα σε μη αναμενόμενα αποτελέσματα, η Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας προέβη επίσης και στην εκτύπωση ενός σύντομου οδηγού Πρώτων Βοηθειών και ενός Σχολικού Φαρμακείου τα οποία θα διανεμηθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες του νομού.