Αμερικανός Πρόξενος θα επισκεφθεί τη Σπάρτη τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου και την Μεσσήνη την Τρίτη, 31 Μαρτίου , 2015. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόξενος θα δεχθεί αιτήσεις για διαβατήρια, θα καταγράψει τη γέννηση παιδιών των οποίων οι γονείς είναι Αμερικανοί πολίτες και θα προσφέρει περιορισμένες συμβολαιογραφικές πράξεις.
Οι υπηρεσίες θα γίνονται κατόπιν ραντεβού. Επίσης, σε κάθε πόλη, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση σχετικά με την εφαρμογή της «Φορολογικής Συμμόρφωσης Κατόχων Τραπεζικών Λογαριασμών σε Χώρες του Εξωτερικού (Foreign Account Tax Compliance Act - FATCA). Θα δοθούν γενικές πληροφορίες για τις απαιτήσεις υποβολής δηλώσεων για άτομα που μένουν εκτός ΗΠΑ. Στην Σπάρτη η παρουσίαση θα γίνει στις 12:00 με 1:00 μ.μ. στην Δημοτική Κεντρική Βιβλιοθήκη.

Διαβατήρια: Για πληροφορίες εάν δικαιούστε να ανανεώσετε το διαβατήριο σας ταχυδρομικώς ή αυτοπροσώπως, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://athens.usembassy@tate.gov. Εάν δικαιούστε να ανανεώσετε το διαβατήριο σας ταχυδρομικά, ακολουθήστε τις οδηγίες στη διεύθυνση http://athens.usembassy.gov/pass_in_mail_person.html

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόξενος θα δεχθεί αιτήσεις για ανήλικα παιδιά, ενήλικα άτομα που το τελευταίο τους διαβατήριο είχε εκδοθεί όταν ήταν σε ηλικία κάτω των 16 ετών, άτομα που κάνουν αίτηση για πρώτη φορά, άτομα που έχουν χάσει το διαβατήριο τους, και άτομα που το διαβατήριο τους έχει λήξει πάνω από 5 χρόνια , θα καταγράψει τη γέννηση παιδιών των οποίων οι γονείς είναι Αμερικανοί πολίτες και θα προσφέρει περιορισμένες συμβολαιογραφικές πράξεις. Η συμπλήρωση της αίτησης ηλεκτρονικά θα επισπεύσει τη διαδικασία και θα μειώσει το χρόνο αναμονής. Έντυπα αίτησης για την ανανέωση διαβατηρίου και πληροφορίες για την έκδοση αμερικανικού πιστοποιητικού γέννησης υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://athens.usembassy.gov. Οι αιτούντες πρέπει να συμπληρώσουν ΟΛΕΣ τις υποχρεωτικές ερωτήσεις στα Αγγλικά.

Τα τέλη έκδοσης διαβατηρίου, συμβολαιογραφικών πράξεων και αιτήσεις για μετανάστευση πρέπει να πληρώνονται μόνο με τραπεζική επιταγή σε Ευρώ. Οι χρεώσεις για την έκδοση διαβατηρίων και συμβολαιογραφικών πράξεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://athens.usembassy.gov/fees.htm. Η χρέωση για την αίτηση μετανάστευσης είναι 399€.
Τα καινούργια διαβατήρια θα αποσταλούν σε περίπου 3 εβδομάδες. Όποιος επείγεται να ταξιδέψει πρέπει να κλείσει ραντεβού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://evisaforms.state.gov/acs/default.asp?postcode=ATH&appcode=1 και να παρουσιαστεί στο προξενείο στην Αθήνα.

Συντάξεις: Εκπρόσωπος από το τμήμα Συντάξεων θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με συνταξιοδοτικά θέματα , χωρίς ραντεβού.

Μετανάστευση: Εκπρόσωπος του Γραφείου Μετανάστευσης (DHS) θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με θέματα μετανάστευσης και θα δέχεται αιτήσεις από αμερικανούς υπηκόους για συγγενείς Α’ βαθμού που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κλείσουν ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας του Γραφείου Μετανάστευσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση USCIS.Athens@dhs.gov
Για περισσότερες πληροφορίες ή για πληροφορίες σχετικές με προσωπικές περιπτώσεις και για ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το κάθε τμήμα ως εξής:

Τμήμα Διαβατηρίων και Ιθαγενείας: απευθυνθείτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Athensamericanpassports@state.govή στα τηλέφωνα 210-720-2494 και 210-720-2464 από τις 2:00 μ. μ.- 4:00 μ. μ. , Δευτέρα – Παρασκευή.

Τμήμα Επικυρώσεων:
Απευθυνθείτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Athensamericanservices@state.gov ή στα τηλέφωνα 210-720-2421 η 210-720-2423 από τις 8:30 π. μ – 5:00 μ. μ. Δευτέρα – Παρασκευή.

Τμήμα Συντάξεων: Απευθυνθείτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου http://athens.usembassy.gov/inquiry_form.html ή στα τηλέφωνα 210-720-2426, Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 8:30 π. μ. μέχρι 12:00.
Γραφείο Μετανάστευσης - απευθυνθείτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου USCIS.Athens@DHS.gov ή στα τηλέφωνα 210-720-2404 και 210-720-2467 – Δευτέρα –Παρασκευή.