ΣΠΑΡΤΗ. Ο Μουσικός Σύλλογος «Φίλοι της Μουσικής – Η Ταϋγέτη» στα πλαίσια των επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου 1821 διοργάνωσε απογευματινή εκδήλωση στο κέντρο «ΑΜΙ», την Κυριακή 22 Μαρτίου. Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε απολυτά πετυχημένη τόσο ως προς την προσέλευση κόσμου, όσο και για το επίκαιρο πρόγραμμα.

Στην ωραία διακοσμημένη, από τις κυρίες μέλη του συλλόγου, αίθουσα με δάφνες και αφίσες ιστορικών Ηρώων, το κοινό ένιωσε έντονα το εθνικό συναίσθημα, κάτι που ήταν και στόχος της εκδήλωσης. Προσφέρθηκαν χειροποίητα γλυκά και σνακς μαζί με καφέ-τσάι. Ακολούθησε το πρόγραμμα με χαιρετισμό από τον πρόεδρο κ. Κώστα Κοτσώνη και αναλυτική αναγγελία των προσεχών εκδηλώσεων του συλλόγου.

Ακολούθησε ομιλία από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. Μαρία Γάββαρη με αναδρομή του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Σπάρτη τις περασμένες δεκαετίες.

Μετά, η παιδική χορωδία του συλλόγου υπό την διεύθυνση της κ. Βαλέριας Ντον, τραγουδούσε πατριωτικά άσματα ενθουσιάζοντας το κοινό.

Τέλος παρουσιάστηκε το χορευτικό συγκρότημα Θεραπνών με παραδοσιακούς χορούς και επικεφαλής τον κ. Κοτσώνη. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε, κυριολεκτικά, με τους λεβέντικους ελληνικούς χορούς που χόρεψαν και θαύμασε τις παραδοσιακές στολές.