ΣΠΑΡΤΗ. Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης αναζητά χώρους προσωρινής φιλοξενίας για τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης προκειμένου να ζήσουν σε προστατευμένο περιβάλλον και επιπλέον να δώσει έστω και προσωρινή λύση στις δυσκολίες που έχουν προκύψει στη συνύπαρξη ορισμένων συμπολιτών μας με αδέσποτα ζώα που κατοικούν στην πόλη της Σπάρτης.

Σε ανακοίνωσή του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:
«Σημειώνεται ότι αυτή είναι μια προσωρινή λύση μέχρι τη κατασκευή του νέου σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων σκύλων που ήδη έχει δρομολογήσει ο Δήμος Σπάρτης.

Στο υπάρχον καταφύγιο του Δήμου Σπάρτης φιλοξενούνται ήδη 145 αδέσποτα σκυλιά, παρότι η αρχική πρόβλεψη για τον χώρο ήταν για 80 σκυλιά.

Παρακαλούμε θερμά, τον όποιο-α συμπολίτη- τισα μας, δύναται σε προσωρινή βάση να προσφέρει στον Σύλλογο τον οποιοδήποτε έστω και σχετικά μικρό ζωτικό χώρο σε περιφραγμένη αυλή ή σε περιφραγμένη αγροτική έκταση εντός του Δήμου Σπαρτιατών. Δεν υπάρχει απολύτως Καμία ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, καθώς τα αναλαμβάνει ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ . Την επιθυμία σας μπορείτε να μας τη γνωστοποιήσετε:

• Στο Δήμο Σπάρτης στο τηλέφωνο: 2731022226 εσωτ. 108 ή
• Στον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Σπάρτης στα τηλέφωνα: 6944430204, 6973327711, 6974719243, 6981235318, 6981630111, 6936842795, 6940998810 . (Καθότι τα μέλη του ΔΣ του Φιλοζωικού Συλλόγου είναι δημότες εθελοντές, αν δεν υπάρχει άμεση απάντηση παρακαλώ αφήστε μήνυμα με τα στοιχεία σας και θα σας καλέσουμε εμείς το συντομότερο.) ή
• στο email: animalwelfaresparti@gmail.com

Επίσης παρακαλούμε προωθήστε το μήνυμα μας σε συμπατριώτες μας που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και ενδεχομένως διαθέτουν κάποια έκταση την οποία δε χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή και ενδεχομένως θα ήταν πρόθυμοι να μας τη διαθέσουν προσωρινά.

Τέλος, τονίζεται ότι το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων μπορεί να επιλυθεί μόνιμα μόνο αν:
1) όλοι οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων προβαίνουν σε στείρωση του ζώου τους /των ζώων τους,
2) όλοι οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων προχωρήσουν στην υποχρεωτική ήδη από το νόμο ηλεκτρονική ταυτοποίηση του ζώου ή των ζώων τους,
3) σε περίπτωση που οι κάτοχοι αδυνατούν να φροντίσουν το σκύλο τους περαιτέρω ας ενημερώνουν τον Δήμο Σπάρτης και τον Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σύλλογο τεκμηριώνοντας τους λόγους εγγράφως και υπευθύνως όπως προβλέπεται και όχι εγκαταλείποντάς τα αβοήθητα και στην τύχη τους.
4) με την υιοθεσία των ζώων αυτών δίνεται η ευκαιρία να εκδηλώσουμε αληθινά αισθήματα τόσο συνύπαρξης αλλά και ασφάλειας.

Η ευζωία των ζώων συντροφιάς είναι ταυτόσημη με την ευζωία των ανθρώπων στο πλαίσιο σεβασμού της φύσης που μας δημιούργησε όλους. Και είναι απόλυτα εφικτή η αρμονική συνύπαρξη μας. Βοηθήστε μας να την δημιουργήσουμε και στην περιοχή μας με πολιτισμένο και συμμετοχικό τρόπο».