Με την συμμετοχή αθλητών και αθλητριών απ΄ όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή 04 & 05 Απριλίου οι Πανελλήνιοι Αγώνες Αεροβόλων Όπλων που διοργανώνει κάθε χρόνο η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα.

Ο Σκοπευτικός Όμιλος Λακεδαιμονίων "ΛΕΩΝΙΔΑΣ" συμμετείχε στην διοργάνωση με 11 αθλητές για πρώτη φορά και τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά.

Στην Κορυφή της Ελλάδος στην κατηγορία αεροβόλο τυφέκιο Παίδων (Α) η 10χρονηΜαργαρίτα Κοντοέ κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, κάνοντας ατομικό και Πανελλήνιο ρεκόρ . Την ακολούθησε στην 2η θέση με ασημένιο μετάλλιο ο 10χρονος Γιώργος Μπαϊρακτάρης. Τα δύο παραπάνω παιδιά, μαζί με τον Ευθύμιο Κοντοέ έκαναν μία αχτύπητη τριάδα και έφεραν στην Σπάρτη και στον ΄΄ΛΕΩΝΙΔΑ΄΄ το πρώτο χρυσό ομαδικό στην κατηγορία τους.

Στην κατηγορία αεροβόλο τυφέκιο Παίδων (Β) πάρα πολύ καλή η εμφάνιση του 15χρονου Παναγιώτη Γκαβάκου ο οποίος κατέκτησε την τέταρτη θέση και μαζί με τον Δημήτρη Καλιούπη και την Ειρήνη Παππά κατέκτησαν την 2η θέση στο ομαδικό και έφεραν στην Σπάρτη το ασημένιο μετάλλιο. Πολύ καλή η εμφάνιση στην ίδια κατηγορία του Μάρκου Κατσίχτη και του μικρότερου σε ηλικία Αργύρη Κρομμύδα.

Στη κατηγορία αεροβόλο τυφέκιο Νεανίδων εντυπωσιακή η εμφάνιση της αθλήτριάς μας Ευαγγελίας Λαμπρινού η οποία κατάφερε και πλαισιώθηκε στην τελική 8αδα της κατηγορίας της με ατομικό ρεκόρ.

Στη κατηγορία αεροβόλο τυφέκιο Εφήβων πολύ καλές οι εμφανίσεις των αθλητών μας Νικολάου Κατούνα και Νικολάου Λαμπρινού οι οποίοι έκαναν και οι δύο ατομικά ρεκόρ.

Πολύ καλές εμφανίσεις έκαναν, στην κατηγορία αεροβόλο τυφέκιο Ανδρών ο Παναγιώτης Κατσίχτης και ο Χρήστος Κρομύδας, ενώ στην κατηγορία αεροβόλο πιστόλι ανδρών ο Παναγιώτης Κατσίχτης με ατομικό ρεκόρ και ο Γρηγόρης Γκαβάκος.
Ο Όμιλος εκφράζει τα συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και ιδιαίτερα στα παιδιά και "ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς οι οποίοι μας τα εμπιστεύονται και είναι πάντα μαζί τους και μαζί μας".