ΣΠΑΡΤΗ. Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Σπάρτη στις 3,4 και 5 Απριλίου 2015 το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Σκακιού Πελοποννήσου.

Οι αγώνες ήταν μια μεγάλη γιορτή του σκακιού και όλες οι ομάδες, που συμμετείχαν πέρασαν ένα αγωνιστικό τριήμερο γεμάτο σκακιστική ένταση, μαχητικές παρτίδες και έντονη εναλλαγή συναισθημάτων δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό για την νίκη απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις ομορφιές της Λακωνίας μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπάρτης που με πρωτοβουλία του κατάφερε να διεξαχθεί αυτό το σημαντικό πρωτάθλημα στην πόλη της Σπάρτης και ήταν σε συνεχή "επαγρύπνηση", προκειμένου να υπάρχει φροντίδα για όλα φέρνοντας σε αίσιο πέρας την μεγάλη αυτή Διοργάνωση.

Την διοργάνωση παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα. Ο κ. Τατούλης και η κα Τζανετέα δήλωσαν ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια ανάδειξης και διάδοσης του αθλήματος του σκακιού και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχή διεξαγωγή του πρωταθλήματος στη Σπάρτη συγχαίροντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σπάρτης και τις συμμετέχουσες ομάδες.

Στην διοργάνωση έλαβαν μέρος εννέα ομάδες. Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Ο.Σ.Καλαμάτας ενώ η ομάδα της Σπάρτης κατέλαβε την τέταρτη θέση. Για την ομάδα της Σπάρτης αγωνίστηκαν οι Κωστιάνης Γιώργος, Δημητρόπουλος Βασίλης, Πετσετίδη Μαρία, Φουντάς Πέτρος, Σταυρόπουλος Πέτρος, Πετσετίδης Δημήτρης ,Δρούσιας Γιάννης, Καλομοίρης Θανάσης, Καλομοίρης Μάριος, Βαμβακάρης Μαρίος, Κυριακίδης Φίλιππος, Δρούσιας Χρίστος, Δρούσια Ιωάννα, Πανουτσάκου Γεωργία και Βασάλος Μιχάλης.