ΑΡΕΟΠΟΛΗ. Στην αίθουσα εκδηλώσεων τού ξενοδοχείου «Κάστρο Μαϊνη» (οικογ. Γούδη) την Δευτέρα τού Πάσχα, 13 Απριλίου 2015 και ώρα 7.30μμ. οι εκδόσεις Αδούλωτη Μάνη κάνουν και πάλι τη διαφορά.

Με αφορμή δύο νέες εκδόσεις από την «Αδούλωτη Μάνη» θα μιλήσουν:
- Ανάργυρος Μαριόλης (Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αρεόπολης – Πρόεδρος Ένωσης Ιατρών Γενικής Ιατρικής, θα συσχετίσει την παραδοσιακή διατροφή με την υγεία των Μανιατών)
- Χρήστος Τσιλιβάκος (οφθαλμίατρος - πρόεδρος Συλλόγου Φλομοχωριτών, θα αναφερθεί στην παραδοσιακή διατροφή και στις σχετικές δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων τής Μάνης για τη διατήρηση και προβολή της) και Γεωργία.
- Δημακόγιαννη - Πατσουράκου (φιλόλογος καθηγήτρια, θα μιλήσει για την παραδοσιακή διατροφή και τα πασχαλινά έθιμα των Μανιατών, με αναφορά στη Δευτέρα της Λαμπρής, την επονομαζόμενη «μέρα του Σταυρού» για τους Μανιάτες)

Χαιρετισμό θα απευθύνουν: Παναγιώτα Ψωίνου (Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αρεόπολης), Λεωνίδας Μιχαλάκος (εικαστικός), ο εκδότης τού βιβλίου Γ. Π. Δημακόγιαννης και η συγγραφέας – ερευνήτρια λαογραφίας Ελένη Τζικάκου
Η εκδήλωση θα αρχίσει με την Α’ προβολή της ταινίας/ντοκιμαντέρ «Νόστιμον Ήμαρ» (σε μορφή DVD συνοδεύει το βιβλίο), μια έξοχη ξενάγηση στη Μάνη με επίκεντρο την καθημερινή ζωή και παραδοσιακή διατροφή των Μανιατών, με κινηματογραφικά γυρίσματα στον κύκλο τού χρόνου (έρευνα – σενάριο Ελένη Τζικάκου, παρουσίαση Κ. Γιαλλίνης, σκηνοθεσία Λεωνίδας Δρογκάρης, παραγωγή Γ.Π. Δημακόγιαννης – «Αδούλωτη Μάνη»)…

Την Τρίτη τού Πάσχα, 14 Απριλίου 2015 και ώρα 7.30μμ. θα γίνει Ομιλία – Προβολή για ένα μοναδικό οδοιπορικό στη Μάνη και την ιστορία της, από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Χρίστο Δρακ. Γούδη.

Προλογίζει ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Μιχάλης- Θαλής Πουλαντζάς. Συντονίζει ο εκδότης Γ. Π. Δημακόγιαννης
Την οργάνωση των εκδηλώσεων έχει ο Εκδοτικός οίκος «Αδούλωτη Μάνη», με την συμπαράσταση της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.