ΣΠΑΡΤΗ. Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015, η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής του κ. Γιάννη Κονδυλόπουλου (Γιάννης Κονδυλόπουλος, Ορισμένου Χρόνου, Αθήνα: Ροές 2014), που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας.

Η εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στην Πνευματική Εστία Σπάρτης, ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον κ. Δημήτριο Βαχαβιώλο, πρόεδρο του Συνδέσμου, κατά τη διάρκεια του οποίου αναγνώστηκε μήνυμα του προσκληθέντος αλλά απουσιάζοντος λόγω σοβαρών ανειλημμένων υποχρεώσεων σχολικού συμβούλου φιλολόγων Λακωνίας, κ. Μ. Στεργιούλη.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής από την κα Ευαγγελία Μπέτα, φιλόλογο και τέως πρόεδρο του Συνδέσμου.

Η κα Μπέτα κατόρθωσε να προσεγγίσει τα ποιητικά κείμενα της συλλογής με ιδιαίτερα ευαισθησία αλλά και φιλολογική κριτική ματιά. Ο κ. Κονδυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, επιβεβαίωνε εμβόλιμα όσα υποστήριζε η κα Μπέτα με ανάγνωση των σχετικών ποιημάτων με τρόπο που προκαλούσε κάθε φορά τη συγκίνηση και το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Ο κ. Κονδυλόπουλος επέλεξε να αναγνώσει στο τέλος της παρουσίασης και ένα πρόσφατα γραμμένο αλλά αδημοσίευτο μέχρι στιγμής ποίημά του εν είδει ευχαριστηρίου προς όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά της παρουσίασης, προκαλώντας θετικά σχόλια και θερμά χειροκροτήματα από όλους τους παρευρισκομένους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση του κ. Κονδυλόπουλου από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας για την εν γένει προσφορά του στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά πράγματα της Σπάρτης, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο τη συγκίνηση του τιμωμένου.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τη κα Πέπη Γαβαλά, πρόεδρο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, για τη φιλοξενία της εκδήλωσης, την κα Ευαγγελία Μπέτα, που παρουσίασε με τόσο επιτυχή τρόπο την ποιητική συλλογή, καθώς και όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ εύχεται στον κ. Κονδυλόπουλο να συνεχίσει πάντοτε με επιτυχία την ποιητική αλλά και την εκπαιδευτική του δράση.

Φωτογραφίες: Σπύρος Τ. Κούρος