ΣΠΑΡΤΗ. Δείτε πως επιχειρούν κάποιοι να «σβήσουν» την Σπάρτη από τον ιστορικό χάρτη. Σε δημοσίευμα του «The Huffington Post» ο συντάκτης αγνοεί την Σπάρτη, και άλλες σημαντικές πόλεις, όταν αναφέρεται στις πιο αρχαίες πόλεις της Ευρώπης.

Η δραματική αυτή έκπτωση της δημοσιογραφίας, αν δεν οφείλεται σε τραγικό λάθος, δείχνει την διαχρονική προσπάθεια να «σβήσει» η Σπάρτη από τον χάρτη. Με ευθύνη και των σύγχρονων Σπαρτιατών που είτε αγνοούν είτε δεν τολμούν, η Σπάρτη, έχει υποστεί βάναυση κακοποίηση από συγγραφείς, σκηνοθέτες και δημοσιογράφους.
Το notospress.gr εκτιμά ότι ήρθε πλέον η ώρα να πάρουν τις απαντήσεις τους όλοι όσοι έμμεσα ή άμεσα θέλουν να κρατήσουν την ιστορική και συμβολική Σπάρτη στο σκοτάδι και στην αφάνεια.

Παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειές τους πρέπει να γνωρίζουν ότι η Σπάρτη «δεν σβήνει» από τον χάρτη.

Δείτε το δημοσίευμα της «TheHuffington Post» που έτυχε αναδημοσίευσης από μεγάλα site.

Αυτές είναι οι 15 πιο αρχαίες πόλεις στην Ευρώπη 8 από αυτές είναι στην Ελλάδα
«Την ώρα που πολλές από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, βρίσκονται στην εύφορη ημισέληνο της Μέσης Ανατολής και είναι αρκετά δύσκολο κανείς να τις επισκεφτεί λόγω της επικινδυνότητας που υπάρχει στην περιοχή, όσοι από εσάς είστε λάτρες των αρχαίων πόλεων θα βρείτε αρκετές στην Ευρώπη.
Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε 15 από αυτές. Οι οκτώ βρίσκονται στην Ελλάδα και πρόκειται για την Μυτιλήνη, την Χαλκίδα, τη Θήβα, τα Τρίκαλα, την Πάτρα, τα Χανιά, την Αθήνα και το Άργος.»


Η πόλη της Σπάρτης οφείλει μια απάντηση στο δημοσίευμα.
Το notospress.gr, ως απάντηση, θυμίζει τον ανεξίτηλο λόγο του Μίκη Θεοδωράκη για την Σπάρτη το 2013. Video