ΣΠΑΡΤΗ. Η «Κίνηση νέων Σπάρτης» είναι μία νέα πρωτοβουλία ακτιβιστικού και εθελοντικού χαρακτήρα. Επιθυμεί, σε πρώτη φάση, να εγκαινιάσει στην πόλη μας δραστηριότητες και ενέργειες με στόχο την ενημέρωση, την αφύπνιση και τη μαζική ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων στη βάση μιας μεγάλης σειράς πολύπλευρων και σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία.

Ένα από τα μέσα τα οποία προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι και η διοργάνωση ημερίδων – συνεδρίων με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημονικών και κοινωνικών φορέων. Έτσι, λοιπόν, η πρωτοβουλία αυτή εγκαινιάζεται την Κυριακή 26 Απριλίου και ώρα 18.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη (Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής), με τη διεξαγωγή ενημερωτικής ημερίδας με θέμα : «Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ». Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρ. Πρύτανης, πρ. Υφυπουργός Παιδείας.

Απευθύνεται κάλεσμα σε μαθητές και νέους, στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, στους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολείων, στην Ένωση Φροντιστηρίων Σπάρτης, στο Δήμο Σπάρτης καθώς και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Η εκδήλωση αυτή θα σταθεί αφορμή για την πρώτη γνωριμία της κίνησης με τη σπαρτιατική κοινωνία. Απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το χαρακτήρα, τη μελλοντική πορεία και τους ευρύτερους στόχους που οι ίδιοι οι νέοι θα επιθυμούσαν να διακρίνουν σε αυτή τη φρέσκια και ελπιδοφόρα προσπάθεια.