ΓΕΡΑΚΙ. Ως ποδοσφαιρική πανδαισία περιγράφει την συνάντηση που έγινε το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 στο γήπεδο Γερακίου ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Χρήστος Μπαλαμπάνος.

«Ένα όμορφο ηλιόλουστο ποδοσφαιρικό απόγευμα που ξεκίνησε στις 3:30μμ και τελείωσε στις 10 το βράδυ ζήσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο Γερακίου.

Από τις 3:30 μέχρι τις 4:30 ο γνωστός προπονητής τερματοφυλάκων κ. Θανάσης Μπρατσολιάς προπόνησε τους μικρούς τερματοφύλακες του «Κάστρου» Γερακίου δείχνοντας τους σωστές κινήσεις και τακτικές που πρέπει να γνωρίζουν.

Στις 4:30 μετά από μεγάλη επιθυμία των μικρών ποδοσφαιριστών και των γονιών τους πραγματοποιήθηκε ο Τελικός Παίδων Λακωνίας (με φιλικό χαραχτήρα) μεταξύ των ομάδων «Κάστρου» Γερακίου και «Λεωνίδα» Σπάρτης.

Έγινε ένα καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες που το παρακολούθησαν πάρα πολλοί φίλαθλοι και γονείς των παιδιών. Η ομάδα του «Λεωνίδα» Σπάρτης στάθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε πως έχει μία πολύ καλή ομάδα και δίκαια κέρδισε με 3-1.Ο αγώνας διήρκησε 80΄(40΄λεπτα το κάθε ημίχρονο).

Διαιτητής του αγώνα που ήταν και πολύ καλός ο προερχόμενος από Αυστραλία με καταγωγή από Καρίτσα, Πήτερ Κατσάμπης ο οποίος έχει έρθει για διακοπές στην Ελλάδα κι ενδιαφέρεται να «σφυρίξει» και αγώνες του Λακωνικού Πρωταθλήματος.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού αγκαλιασμένοι και συγχαίροντας ο ένας ποδοσφαιριστής τον άλλον βρέθηκαν στο χώρο έξω από τα αποδυτήρια όπου οι Γερακίτες είχαν φροντίσει να έχουν ψήσει πάρα πολλά σουβλάκια και να έχουν αναψυκτικά, χυμούς και κρασί για να κεράσουν όλους (μικρούς και μεγάλους).

Στη συνέχεια στο γήπεδο 5x5 πραγματοποιήθηκε ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Τζούνιορ μεταξύ των ομάδων «Κάστρου» Γερακίου και «Αστέρα» Βλαχιώτη.

Εκεί είδαμε τους πολύ μικρούς ποδοσφαιριστές να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και να καταχειροκροτούνται από τους φιλάθλους.

Έγιναν δύο ημίχρονα των 30΄το καθένα.

Για την ιστορία, η ομάδα του Γερακίου νίκησε με 3-0 (2 τέρματα σημείωσε ο Διαμαντής Πανταζής και 1 ο Παναγιώτης Δούλφας).

Αξίζουν συγχαρητήρια οι 2 προπονητές, τόσο του «Κάστρου» Γερακίου, Νείλος Καρράς όσο και του «Αστέρα» Βλαχιώτη, Νίκος Χελιώτης για τις προσπάθειες και την θέληση που έχουν επιδείξει για να μάθουν σ΄ αυτά τα μικρά παιδιά το σωστό ποδόσφαιρο.

Μετά το τέλος του αγώνα ήρθε η σειρά κι αυτών των ποδοσφαιριστών και των γονιών τους να περάσουν από τις ψησταριές».

Ο Χρ. Μπαλαμπάνος εκτιμά ότι τέτοιες όμορφες στιγμές στο γήπεδο Γερακίου αναδεικνύουν και «ανεβάζουν» την ποιότητα του Λακωνικού ποδοσφαίρου κι εύχεται τέτοια αθλητικά γεγονότα γρήγορα να επαναληφθού