ΑΘΗΝΑ. Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Παρασκευόπουλο, άσκησε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης κατά τη συζήτηση τού νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών που συζητείται στη Βουλή.

Ο κ. Δαβάκης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με τη νομοθετική της πρωτοβουλία για την έξοδο από τις φυλακές των καταδικασθέντων σε ισόβιες καθείρξεις ,όταν αυτοί έχουν ποσοστά αναπηρίας άνω του 67%, νομοθετεί με φωτογραφικές διατάξεις για μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων όπως ο Σάββας Ξηρός.

«Δε μπορεί μονίμως η Αριστερά να μονοπωλεί τον ανθρωπισμό και τις κοινωνικές ευαισθησίες, όταν αυτοί που ωφελούνται από τις επιλογές της δολοφόνησαν ανθρώπους αλλά και εκπροσώπους τού ελληνικού λαού.»

Ο Λάκωνας βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι αντί να προβεί σε παρεμβάσεις για την βελτίωση των τραγικών συνθηκών στις φυλακές που διαχρονικά υφίστανται και με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, νομοθετεί με αποσπασματικό τρόπο με απρόβλεπτες για την κοινωνία και την έννομη τάξη συνέπειες.

«Με νομοσχέδια σαν αυτό που καλούμαστε να ψηφίσουμε αποδυναμώνονται οι αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας και υφίσταται πλήγμα αυτή καθ εαυτή η έννοια της ποινής. Παράλληλα εξασθενεί η δημόσια ασφάλεια ως προστατευόμενο αλλά και ως προϋπόθεση οικονομικής ευημερίας» τόνισε ο βουλευτής.