ΣΠΑΡΤΗ. Συγκλονισμένα είναι τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης από ένα ακόμα περιστατικό που είχε θύμα ένα αμέριμνο σκυλί και βέβαια τον ιδιοκτήτη του. Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:
«Με μεγάλη λύπη μας, ενημερωθήκαμε ότι ο συμπολίτης μας κ. Κωνσταντίνος Διακουμάκος έχασε το αγαπημένο του σκυλί Κίρα από φόλα ισχυρής δηλητηριώδους ουσίας που προκαλεί ακαριαίο θάνατο στον Ταΰγετο στην περιοχή Τόριζα.

Θέλουμε να καταγγείλουμε την ανεύθυνη όσο και παράνομη τοποθέτηση τέτοιων ουσιών με φόλες στην περιοχή του οικοσυστήματος.

Ο συμπολίτης μας έχει ήδη καταγγείλει στην αστυνομία το συμβάν και εμείς θα είμαστε δίπλα του μέχρι την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Απαιτούμε να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν σύμφωνα με το νόμο 4235/2014 και 4039/2012.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, καθώς με τη μεθοδολογία αυτή εκτίθενται σε κίνδυνο ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΑ ΖΩΑ καθώς και ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!

Δε θα μπορούσε και ένα παιδάκι να περνάει με τους γονείς του και να εξερευνά;
Για το λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή στις βόλτες σας με τα ζώα σας για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

Όσοι έχουν σκυλιά και τα αγαπούν γνωρίζουν πόσο βάρβαρη είναι η απώλεια του ζώου μας με τέτοιο τραγικό τρόπο. Μας προκαλεί βαθιά θλίψη μα και οργή το συμβάν αυτό. Ας μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να επαναληφθεί».